home » projecten » Bouw »

Revitalisering Cinecitta Bioscoop door Rosmalen Bouw

  • Bouw

In opdracht van Fresh Ideas Beheer BV gaat Rosmalen Bouw het monumentale pakhuis Ruimte X aan de Telexstraat 41, samen met Cinecitta aan de Willem II straat 29 in Tilburg, verbouwen tot Arthouse Film en ontmoetingscomplex.

De ontwikkeling voorziet in het voortzetten middels dagelijkse exploitatie van het huidig gekende Arthouse filmaanbod aangevuld met horeca en ontmoetings-mogelijkheden. Denk hierbij aan grand café, restaurant, muziek, dans, verenigingen, recepties, partijen en vergaderingen.

Ruimte X, een stadsmonument, wordt volledig gerestaureerd en voorzien van 3 geluiddichte digitale filmzalen waarvan de 3e zaal op de begane grond tevens multifunctioneel kan worden ingezet. Raam en deurpartijen blijven bestaan waardoor er in de Telexstraat licht en beweging zichtbaar wordt.  De ingang/uitgang van het hele complex is aan de Willem II straat.

De huidige bebouwing tussen Cinecitta en Ruimte X wordt gesloopt en daar komt over de gehele lengte een tuin voor in de plaats.

Het huidige Cinecitta gebouw, een rijksmonument, wordt eveneens volledig gerestaureerd. De grote zaal blijft filmzaal en aan de voorzijde komt een Grand Café en middels een transparante glazen serre verbonden met Ruimte X.

Rosmalen Bouw is bijzonder trots de opdracht te hebben ontvangen om de bouwkundige werkzaamheden te verzorgen voor dit prestigieuze project.

Meer informatie over RAROS BOUW B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!