home » projecten » Bouw »

RTP bouwt mee aan project ‘Renovatie Kapel Locatie Joachim en Anna’

  • Bouw

Voor zorgverlener De Waalboog in Nijmegen heeft RTP Elektrotechniek uit Afferden in de eerste maanden van 2020 in bouwteamverband het Arcade gebouw bij de locatie Joachim en Anna gerenoveerd. Dit is een onderdeel van het totale project ‘Herinrichting Locatie Joachim en Anna’.

RTP bouwt mee aan project ‘Renovatie Kapel Locatie Joachim en Anna’

RTP verzorgde hierbij alle voorkomende werkzaamheden ten behoeve van de e-installaties, verdeelinrichtingen, brandmeldinstallatie, infraverlichting, terreinverlichting, glasvezel, noodverlichting, lichtinstallaties, camera en toegangscontrole.

De keuken van het Arcade gebouw is inmiddels omgebouwd tot kantoorruimte, terwijl de voormalige kapel wordt gebruikt als ontmoetingsruimte. Er is veel tijd gestopt in de voorbereiding van de renovatie om alle installaties elektrotechnisch en werktuigbouwkundig op de bouwkundige werkzaamheden te ontwerpen. Dit was een grote uitdaging, gezien de beperkte ruimte en de hoogteverschillen in het plafond.

3D tekening BIM

RTP Elektrotechniek in Afferden bestaat al ruim 100 jaar en richt zich vooral op Utiliteits- en Industriële projecten, automatisering, paneelbouw, energiebeheer, service en onderhoud en inspecties en keuringen. Daarbij kunnen klanten rekenen op eerlijk advies, heldere ontwerpen en een vakkundige installatie van hun elektrotechnische installaties en datanetwerken. Bij de renovatiewerkzaamheden bij Joachim en Anna heeft het bouwteam eerst een 3D BIM tekening van de kapel gemaakt. ‘Daardoor zijn alle installatiewerkzaamheden goed op elkaar afgestemd. Tijdens de werkzaamheden hebben alle betrokken partijen in het bouwteam hier hun voordeel mee kunnen doen.’

Bijzondere lichtinval

Het bijzondere aan deze renovatie is de Kapel. De Waalboog wilde het gebouw behouden om zijn waarden als kapel en het kunstwerk, een glas-in-lood kunstwerk van Ted Felen. Dit kunstwerk met zijn verschillende kleuren zorgt in de activiteitenruimte voor een bijzondere lichtinval. Bijzonder is ook dat een aantal oude armaturen in de kapel zijn gerestaureerd waardoor de oorspronkelijke sfeer behouden is gebleven.’

Kantoor

Noodplan

Tegelijkertijd met de renovatie werden de voorbereidingen getroffen voor de omzetting van het energiegebouw. Het huidige energiegebouw moest worden gesloopt om ruimte te maken voor een nieuw zorggebouw. Dit was voor alle partijen een uitdaging gezien alle gebouwen op het terrein hiervandaan gevoed werden. Elders op het terrein is een nieuwe terreinverdeelkast gebouwd voor alle gebouwen en vervolgens zijn alle afdelingen gefaseerd overgezet. Daardoor konden alle zorgprocessen in de tussentijd toch gewoon blijven doorgaan. Van tevoren is door een projectgroep uitgebreid aandacht besteed om een draaiboek te maken met alle voorkomende facetten , zowel technisch als zorg gerelateerd. Dit draaiboek kan nu nog altijd als noodplan worden gebruikt bij Joachim en Anna. Zo is van een nood een deugd gemaakt.

KNX systeem

De installaties in de kantoren en de ontmoetingsruimte zijn van alle gemakken voorzien. ‘Er is bijvoorbeeld een KNX systeem toegepast, waardoor functies als verlichting en zonwering allemaal zijn samengevoegd in een centrale besturing. Verder zijn er datanetwerk voorzieningen aangelegd en is het gebouw uitgerust met LED-verlichting. Het kantoorgedeelte en de ontmoetingsruimte zijn onlangs opgeleverd.

Meer informatie over RTP ELEKTROTECHNIEK B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!