Rubis Terminal biedt veilige en efficiënte opslag

  • Industrie

Indrukwekkend! Dat is het gevoel dat je overvalt wanneer je het havengebied De Botlek Rotterdam, ook wel de poort naar de rest van Europa genoemd, binnenkomt. Op een mooi centraal punt in het hart van de Botlek is Rubis Terminal Rotterdam, een ultramoderne terminal voor opslag van minerale olieproducten en chemicaliën, gevestigd.

Rubis Terminal biedt veilige en efficiënte opslag

Zij zijn een dochteronderneming van de internationale beursgenoteerde onderneming, Rubis Group

Groei, Groter, Gericht op toekomst

Om aan de behoeften van de klant te blijven voldoen, wordt de opslag- en verwerkingscapaciteit aanzienlijk uitgebreid. In verschillende fasen groeien ze van 161.000 m3 naar 311.000 m3. De opslagopties worden verdubbeld en de nieuwe tanks zijn geschikt voor chemicaliën en nicheproducten. Bovendien beschikken ze over 4 steigers waar zowel grote zeeschepen als binnenvaartschepen kunnen aanleggen. Een belangrijk concurrentievoordeel. 

Rubis Terminal Rotterdam in het kort:

  • vanaf 2008 gevestigd in het Rotterdamse Havengebied

  • onafhankelijke aanbieder van tankopslag

  • ruime steigerbeschikbaarheid

  • alle vervoerswijzen- vaartuig, trein, vrachtwagen en pijpleiding

  • zero-emission terminal

Op basis van vertrouwen opdracht gekregen

In 2015 is RTP voor het eerst in contact gekomen met Rubis toen zij in opdracht van Industrial Automation Partners te Amsterdam een viertal PLC Cabinets hebben geleverd voor de 1e fase. Samenwerking verliep zo voorspoedig en vanzelfsprekend dat op basis van vertrouwen RTP rechtstreeks van Rubis de opdracht heeft gekregen voor de engineerings- en installatie werkzaamheden ten behoeve van project Snow White. Het betreft 2 bestaande opslagtanks met elk een inhoud van maar liefst 9.500 m3 die volledig gerenoveerd moesten worden om weer te voldoen aan de huidige wensen en nieuwste technologieën.

Respect voor filosofie Rubis

In maart 2018 is gestart met uitvoering van de complete detail engineering. De engineeringsafdeling van RTP is met respect voor de filosofie van Rubis verder gaan borduren op de bestaande ideeën van voorgaande projecten. Augustus 2018 is gestart met de uitvoering op de site. Vanaf het eerste teken op papier was duidelijk dat beide partijen hetzelfde doel voor ogen hadden. Alle neuzen stonden dezelfde kant op waardoor het proces zeer voorspoedig verliep. Dit was maar
goed ook want wat het project extra uitdagend maakte, was de enorme tijdsdruk. Met een klant van Rubis waren namelijk afspraken gemaakt over het tijdstip dat de opslagtanks beschikbaar zouden zijn. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat oplevering tijdig en conform de gemaakte afspraken heeft plaatsgevonden.

RTP: alle E-werkzaamheden inclusief de totale detail-engineering.   RTP heeft in dit project alle elektrotechnische werkzaamheden uitgevoerd, waaronder: de besturings – en procescontrol kasten, meet- en regelinstallatie, tracing-installatie, middenspanning installatie, licht- en krachtinstallatie, hoofd- en secundaire kabelbaantrace’s, terreinverlichting, besturingsinstallaties, noodverlichtingsinstallatie, aardingsinstallatie en ondersteuning Site Acceptance Test.

RTP hoopt in de nabije toekomst vaker op het Botlek-terrein te zijn. Project is volgens alle verwachtingen en voorwaarden opgeleverd. Bovendien is de gefaseerde uitbreiding in volle gang waardoor er nog diverse uitdagingen in het verschiet liggen.

Meer informatie over RTP ELEKTROTECHNIEK B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!