Samenwerking Fontys en MIT: 'Make Impact Consortium'

  • Onderwijs & Training

Fontys Hogeschool Engineering neemt deel aan de samenwerking Make Impact onder leiding van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Vandaag gaf Marty Culpepper, professor werktuigbouwkunde aan het MIT, een college over Make Impact.

Samenwerking Fontys en MIT: 'Make Impact Consortium'

Het Make Impact Consortium is een interdisciplinair programma ter ondersteuning van de integratie van technologie, innovatie, de maakindustrie, ondernemerschap en de innovatie-ecosystemen.

Missie Make Impact

De missie van het Make Impact Consortium is het leveren van concrete middelen en kennis om technologische innovatie-ecosystemen in de omliggende steden/regio’s te versnellen. Het Make Impact Consortium is bedoeld voor universiteiten, bedrijven en overheidsinstellingen die begrijpen dat technologische innovatie in de eerste plaats over mensen gaat en het belang van gelijkgestemden om van elkaar te leren en daar voordeel uit halen.

Professor Marty Culpepper

Marty Culpepper, professor werktuigbouwkunde aan het MIT, lichtte in zijn college het proces van het Make Impact Consortium toe. Professor Culpepper heeft verschillende awards mogen ontvangen voor zijn inzet, waaronder NSF Presidential Early Career Award en de teaching Award. Hij werkt graag ook met zijn handen. In het bijzonder met molens en waterstralen, maar hij beheerst ook de kunst van het glasblazen.

Het evenement is een samenwerking van Fontys Hogeschool Engineering en Eindhoven Engine die volledig achter de visie staan van het Make Impact Consortium.

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!