‘Samenwerking met SPS past in bredere trend’

  • Technologie

Panasonic Electric Works Sales Western Europe uit Best levert geavanceerde automatiseringsoplossingen aan de industrie. Voor de finetuning van die oplossingen doet het elektronicabedrijf al jaren een beroep op SPS uit Nederweert.

‘Samenwerking met SPS past in bredere trend’

Het in Duitsland gevestigde Panasonic Electric Works AG. levert componenten (zoals schakelaars en connectoren) en complete automatiseringsoplossingen aan grote original equipment manufacturers (OEM’ers). De verkoopmaatschappij voor de Benelux en Frankrijk (Panasonic Electric Works Sales Western Europe) bedient vanuit Best eindklanten in onder meer de foodindustrie en de automotive sector,  vertelt projectmanager Jeroen Coolen. “Onze automatiseringsoplossingen worden doorgaans aangestuurd vanuit een PLC, een Programmable Logic Controller: een centrale industriële controller die bijvoorbeeld wordt gebruikt voor het automatiseren van machines of productielijnen van fabrieken.”

 “SPS, specialist in op maat gemaakte besturingssystemen. hanteert dezelfde hoge kwaliteitsnormen als wijzelf.”

Specifieke aanpassingen

Zo’n PLC is een standaardproduct, vervolgt Coolen. “Vaak is het voor de specifieke oplossing die een klant wil echter noodzakelijk of wenselijk om de PLC aan te vullen, bijvoorbeeld door hem te voorzien van een specifiek display of een andere interface. Daarvoor doen we al jaren een beroep op de expertise van SPS. Zij maken de gewenste aanvulling, en ontwerpen en bouwen de benodigde elektronica en software. Dat kan variëren van een bepaald onderdeel tot het volledige systeem. Zo kunnen we onze klant maximaal van dienst zijn, zónder dat we daarvoor zelf alle expertise in huis hoeven hebben.”

Flexibel en betrouwbaar

De vraag naar de oplossingen van Panasonic Electric Works is na de crisis groter dan daarvoor, schetst Coolen. “Veel bedrijven zijn afgeslankt en hebben zelf minder automatiseringsspecialisten in huis. Op dat moment komen wij in beeld. Het is prettig dat we in SPS al zo’n tien à vijftien jaar een uiterst betrouwbare partner hebben. Wat hen onderscheidt van de concurrentie? Allereerst is het een klein bedrijf, dat maakt ze uitermate flexibel. Bovendien beschikken ze over hun eigen ontwikkelaars, wat betekent dat ze eventuele problemen razendsnel in huis kunnen oplossen.”

Co-maker

Het allerbelangrijkste noemt Coolen echter de constante kwaliteit. “SPS is niet zomaar een toeleverancier, maar een echte co-maker: samen met ons zoeken ze voortdurend naar de allerbeste maatwerkoplossing voor onze klanten. En ook bij een onverhoopte verstoring kunnen we altijd meteen op SPS rekenen; ze hanteren dezelfde hoge kwaliteitsnormen.”

Bewuste strategie

De samenwerking met SPS past volgens Coolen in een bredere trend. “De arbeidskosten liggen in Nederland relatief hoog. Voor ons is het daarom een bewuste strategie om niet zelf alle expertise in huis te willen hebben, maar deze in te huren bij gespecialiseerde partners. In dat opzicht zijn wij al jaren erg tevreden over een betrouwbare partner als SPS: hoge kwaliteit tegen een marktconforme prijs. Daar varen wij én onze eindklanten wel bij.”

Meer informatie over SPS SMALL PROCESSOR SYSTEMS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!