Samenwerking Spierings en BCTN leidt tot uniek totaalpakket

  • Logistiek & Vervoer

Spierings Smart Logistics en BCTN bundelden voor een gezamenlijke klant de krachten met als uitkomst een bijzonder concept. Als buren op Industrieterrein de Rietvelden versterken zij elkaars diensten.

Samenwerking Spierings en BCTN leidt tot uniek totaalpakket
Naam: Maarten van Klompenburg
Functie: Sales representative
Organisatie: BCTN Nederland

Totaaloplossing logistiek door samenwerking Spierings Smart Logistics en BCTN

Beide organisaties zijn actief binnen de logistiek, waarbij ze elkaar middels aanvullende diensten versterken. BCTN heeft een serviceportfolio puur gericht op containers en het vervoer daarvan. Door met Spierings Smart Logistics samen te werken kan het serviceportfolio veel breder gemaakt worden. Bijvoorbeeld met laad- en los-activiteiten, warehousing, palletiseren etc. Voor Spierings geldt dat hetzelfde, maar dan de andere kant op. Zij kunnen door gebruik te maken van BCTN een totaalpakket aanbieden.

Uniek concept in containerland

Samen maken de bedrijven een stap voorwaarts binnen de logistieke keten. Dat gebeurd door enkele stappen, die normaliter geld kosten, anders in te richten of zelfs geheel over te slaan. Dit concept is momenteel redelijk uniek binnen Nederland of zelfs de Benelux.

Beide organisaties hebben de producten en kosten in kaart gebracht en kunnen daardoor de diensten steeds nauwer op elkaar afstemmen. “Daardoor kunnen wij nu ‘the last mile’ overslaan. Normaliter wordt een container na lossing op de kade bij BCTN op wielen verder vervoerd naar een laad cq loslocatie. Procentueel gezien zijn dit de duurste kilometers van het gehele traject. Door laad cq losdeuren te maken bij Spierings Smart logistics is BCTN in staat de container direct aan te dokken zonder dat deze ook maar één kilometer over de weg hoeft af te leggen. Dit is in containerland een uniek concept”, aldus Maarten van Klompenburg van BCTN.

Samenwerking met Spierings Smart Logistics

BCTN is zeer tevreden over de samenwerking met Spierings Smart Logistics. “Hoewel we beide apart verantwoordelijk zijn voor onze eigen bedrijfsvoering en alles wat daarmee samenhangt, weten we en vinden we het ook belangrijk, dat het de ander goed gaat. Alleen dan kunnen we elkaar namelijk aan blijven vullen en sterker maken.”

Maarten van Klompenburg adviseert Spierings de unieke eigenschap van de toplocatie in ’s-Hertogenbosch nog verder naar buiten uit te dragen en hierdoor ‘one of a kind’ te worden binnen de logistiek. “Met onze gezamenlijke oplossing kunnen we op die manier stappen maken.”

Over BCTN

Containervervoer over water

BCTN vervoert containers over water en beperkt over de weg, naar diverse container terminals in Nederland waarmee zij dicht op onze laad cq losadressen zitten. Dit geeft de klanten een grote mate van flexibiliteit, waar het gaat om laad- en lostijden. Doordat BCTN diverse terminals heeft, kunnen volumes gecombineerd worden. De schepen varen niet met één container maar vaak met zeventig of meer containers, waardoor de kosten veelal lager zijn dan bij wegvervoerders.

Tegen de stroom in

BCTN is de oudste inland terminal organisatie van Nederland en is ontstaan in 1987 in Nijmegen. Tegen de destijds geldende gedachte zag  De toenmalige eigenaar zag toekomst in vervoer van containers over water. Men vond destijds dat een inland terminal geen grote toekomst zou hebben, omdat deze te dicht op de Rotterdamse haven zou zitten. Intussen heeft de werkelijkheid dit beeld ruimschoots ingehaald. Alleen BCTN heeft al drie terminals in Nederland, één in België en een transferium in Alblasserdam. Hiermee is het niet alleen de oudste inland terminal organisatie, maar tevens ook de grootste.

Focus op containers over water

BCTN is uniek in de business, omdat het bedrijf niet voortgekomen is uit een vervoerder, maar puur opgericht is om containers over water te vervoeren naar diverse eindbestemmingen. Wij hebben altijd beseft dat trucks nodig zijn voor de laatste kilometers maar trucks mogen nooit onze core business worden. Ook nu nog is de focus containers van de weg te halen en over water te vervoeren. Hiermee worden de Nederlandse snelwegen ontlast en wordt een beter alternatief geboden waar het gaat om de gemiddelde uitstoot per vervoerde container. Wij zijn nog steeds een onafhankelijke organisatie en daardoor in staat met alle partijen binnen de containerlogistiek in gesprek te gaan.

BCTN en de regio Noordoost-Brabant?

BCTN is middels deelname aan het Logistiek platform Den Bosch nauw verbonden met Vijfsterrenlogistiek. Vijfsterrenlogistiek wil nog een stap verder gaan als het eerder genoemde Logistieke platform en beoogt een nog bredere samenwerking in het bedrijfsleven. Niet alleen in ’s-Hertogenbosch, maar in de hele regio Noordoost-Brabant, waarbij ook onderwijs en overheden aansluiten en faciliteren. Het doel daarvan is te profiteren van elkaars kennis, kunde en netwerken.

Meer informatie over SPIERINGS SMART LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!