Samenwerking Van Oers met hogeschool en universiteiten draagt bij aan continue vernieuwing

  • Arbeidsmarkt

Investeren in mensen die net op de arbeidsmarkt komen is voor Van Oers Accountancy & Advies een strategische en beleidsmatige keuze.

Samenwerking Van Oers met hogeschool en universiteiten draagt bij aan continue vernieuwing

HR-manager Jojanneke Struijs: “Onze medewerkers starten bewust vroeg met het binden van studenten aan onze organisatie. Wanneer die een aantal maanden op het hbo of aan de universiteit studeren, komen wij al in beeld.” Het verbinden van studenten aan het bedrijf leidt tot vruchtbare samenwerkingen. Van Oers leert potentiele kandidaten kennen en is top of mind bij studenten die afstuderen.

Studieverenigingen

Avans Hogeschool in Breda is één van de opleiders met wie Van Oers intensief samenwerkt. Docenten van de opleider zijn goed bekend met het accountantskantoor en een medewerker van Van Oers heeft plaats in de Raad van Advies. Bij twee studieblokken is het kantoor nauw betrokken. Van Oers helpt met vernieuwen, zodat werkveld en studie op elkaar blijven aansluiten. Naast Avans Hogeschool in Breda bestaat ook een intensieve samenwerking met de studieverenigingen die de fiscale studies vertegenwoordigen aan de Universiteit van Tilburg en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In de samenwerking tussen opleiders en het accountantskantoor is sprake van een continue wisselwerking. “Wanneer één van de opleiders hulp nodig heeft vanuit het werkveld, dan springen wij bij, vertelt Struijs. “Van datzelfde principe is sprake wanneer wij advies kunnen gebruiken met betrekking tot een student. Onze vijf regionale kantoren vinden bij alle opleiders een vast aanspreekpunt.” 

Bijbaan

Van Oers schakelt daardoor eenvoudig met de onderwijsinstellingen. “We pakken zaken vlot met elkaar op.” Het accountantskantoor mag zichzelf ook de hoofdsponsor noemen van studievereniging Midas, die de accountancy opleiding aan Avans vertegenwoordigt. Vanuit dit hoofdsponsorschap organiseert Van Oers diverse formele en informele activiteiten voor studenten om hen beter te leren kennen.

Samen met andere kantoren komt Van Oers ook op bezoek bij de studieverenigingen. Tijdens die momenten maakt ze kennis met toekomstige werkstudenten, studenten die een relevante bijbaan zoeken naast hun studie. “Op deze manier leren ze het vak in de praktijk en onze organisatie kennen. De studenten kunnen we op de lange termijn aannemen als vaste medewerker.”

Van Oers Accountancy & Advies

Van voltijd naar deeltijd

Het aantal universitaire werkstudenten lag dit studiejaar op zeven. Het studiejaar, dat bijna ten einde loopt, kende nog eens 29 stageplaatsen voor studenten van de diverse opleidingen aan o.a. Avans Hogeschool en HAS hogeschool. Daar komt het aantal studenten dat vier dagen per week bij Van Oers werkt en op vrijdag naar school gaat, nog bovenop. Voor deze studenten faciliteert het accountantskantoor studiemogelijkheden. “Soms zijn studenten die in voltijd studeren en stage komen lopen zo enthousiast over het werkveld, dat ze besluiten in deeltijd te gaan studeren. Op zo’n moment is het heel prettig dat die mogelijkheid er is, want ook wij vinden het belangrijk dat een opleiding wordt afgerond.”

Gedurende het hele studiejaar is er contact met projectleiders van studieblokken. Medewerkers van Van Oers buigen zich over de stof van studieblokken en houden een brainstorm: wat ligt er nu en wat kan worden vernieuwd? Samen zorgen ze dat er een nieuw blok komt. “Tijdens de kick off van een nieuw blok gaat het direct over de inhoud.”

Personeelsbestand

Struijs legt uit dat de wereld van accountancy zo snel verandert, dat altijd behoefte bestaat naar input voor afstudeeronderzoeken. “Onze investeringen in het onderwijs hebben inmiddels al ontzettend veel opgeleverd.” Dat heeft direct impact op het personeelsbestand, want tachtig procent van de mensen dat bij het accountantskantoor ooit stage heeft gelopen, een afstudeeronderzoek of een werkstudentschap heeft afgerond, treedt daarna in dienst.

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over OERS ACCOUNTANCY & ADVIES ROOSENDAAL, VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!