Samenwerking WSP/UWV, Curio en Agridienst levert baan op voor acht herintreders

  • Onderwijs & Training

Een samenwerkingsinitiatief van het Werkgeversservicepunt (WSP), Curio (voorheen ROC West-Brabant) en Agridienst Uitzendbureau heeft voor acht uitkeringsgerechtigden vanuit het UWV een baan opgeleverd in de groensector.

Samenwerking WSP/UWV, Curio en Agridienst levert baan op voor acht herintreders

Na een leerwerktraject van vijf maanden, met baangarantie, ontvingen de deelnemers woensdag 11 september trots hun getuigschrift Basisvaardigheden Groen.

Meer dan het vak leren

“Een opleiding volgen is één, maar een baan er aan over houden is het belangrijkste. Dat was ook de reden om samenwerking te zoeken met een werkgever die dat kon bieden. Al snel kwamen we uit bij Agridienst Uitzendbureau. Zij hebben meerdere opdrachtgevers en direct in te vullen vacatures. Maar belangrijker nog, zij steken hun nek uit voor deze uitkeringsgerechtigden, die zeker bij aanvang net wat meer tijd, aandacht en begeleiding vragen,” zegt Ivo van Opbergen, die de bedrijfsopleidingen bij Curio verzorgt.

“Om tot een succesvol leerwerktraject te komen heb je duidelijke afspraken en een goede samenwerking nodig tussen mensen die hetzelfde doel en de weg daar naar toe voor ogen hebben”, geeft Marlena Marciniak van het WSP aan. Zij zorgde voor een passende match van uitkeringsgerechtigden richting het groene vak. Geert-Jan van der Veeken van de groene mbo-opleidingen en contractactiviteiten van Curio, verzorgde de maatwerkgerichte opleiding ‘Basisvaardigheden Groen’ en Agridienst voor de benodigde leerwerkplekken.

Vervolgopleiding

De kandidaten hadden zich na een voorlichtingsbijeenkomst bij Curio aangemeld om deel te nemen in het project. Zij zijn in april dit jaar gestart. Naast gereedschaps- en machinekennis hebben ze vooral ook praktische vaardigheden geleerd. Dat ging o.a. over grondbewerking, planten en uitzetten, veilig werken langs de weg en onderhoud beplantingen en gazon.

Met het behalen van dit getuigschrift kunnen de mannen met de opgedane vak- en theoriekennis blijvend aan de slag bij en via Agridienst. Daarnaast kunnen ze bij Curio doorstromen naar een vervolgopleiding voor het behalen van een erkend diploma. “De intentie is om vaker een opleiding op maat te gaan verzorgen vanuit de drie O’s, in dit geval WSP, Curio en een ondernemer,” aldus Marlena. “Wij sluiten in elk geval heel graag weer aan!”, vult Jacq van Kaam van Agridienst aan.

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!