Samenwerkingsverband ISI en Verder in Techniek stoomt studenten klaar voor carrière in metaalsector

  • Onderwijs & Training

In de afgelopen 10 jaar is pijnlijk duidelijk geworden dat er steeds meer vraag is naar ambachtelijke beroepen waar geen vaktechnici voor te vinden zijn op de arbeidsmarkt. Zo ook in de metaalsector, waar een grote behoefte is ontstaan naar CNC-verspaners.

Samenwerkingsverband ISI en Verder in Techniek stoomt studenten klaar voor carrière in metaalsector

Om de aanwas van deze zeer gewilde vakmensen te stimuleren werkt het Zeeuwse bedrijf ISI al sinds 2016 nauw samen met praktijkopleider ‘Verder in Techniek’ uit Doetinchem. Na een zorgvuldige selectie en een assessment, uitgevoerd door Natasja Jobse (directeur van ISI), worden zij-instromers met interesse in techniek uit heel Zuidwest-Nederland in een paar weken tijd klaargestoomd voor een nieuwe carrière.

Het verkleinen van het verschil tussen theorie en praktijk

Zo ook Stijn uit Zeeland, voorheen werkzaam in de horeca. Na zijn opleiding tot CNC-verspaner bij Verder in Techniek vond hij dankzij Natasja Jobse een stage in de buurt van zijn woonplaats. Hij vertelt: ‘’Tijdens de opleiding leer je de basis, gedurende de stage kun je je gaan ontwikkelen en leer je omgaan met de wetten van het materiaal”.

Aan Stijn stelde ISI de vraag waarom hij denkt dat het verschil tussen theorie en praktijk zo groot kan zijn. Daaruit kwamen de volgende punten voort:

  1. De student moet leergierig zijn en durven vragen
  2. Goede begeleiding en ervaring overbrengen is een noodzaak
  3. Een goede balans tussen leren versus produceren
  4. Vooraf testen op geschiktheid
  5. Een bij de student passend stageadres is belangrijk.

Een positieve zwaai aan de toekomst

Dankzij de grote inzet van Stijn, Verder in Techniek, Natasja Jobse (eigenaar en directeur van ISI) en de stagebegeleider heeft Stijn onlangs, ondanks dat hij geen vooropleiding in de techniek had, een contract aangeboden gekregen. Hij gaat met plezier naar zijn werk, krijgt steeds meer complexe en uitdagende opdrachten en de diversiteit aan materialen wordt steeds uitgebreider. ‘’De voorwaarde tot succes en voldoening is dat je er wel heel serieus aan moet beginnen’’, aldus Stijn.

ISI dankt hem voor zijn vertrouwen, lef en inzet en feliciteert hem met zijn nieuwe baan en het geven van een positieve zwaai aan zijn toekomstperspectief.

Meer informatie over ISI:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!