Simac speelt in op vraag naar flexibele ICT-capaciteit

  • Technologie

Simac wil het voor bedrijven nog eenvoudiger maken vanuit één transparante omgeving te werken. Over deze ambitie vertelt Bas van der Wijst, manager Cloud & IT Service Delivery bij Simac.

Simac speelt in op vraag naar flexibele ICT-capaciteit

“We zorgen dat organisaties met verschillende cloud-platformen kunnen werken,  zonder dat de eindgebruiker daar iets van merkt. We noemen dit een Hybride Cloud strategie."

Onlangs lanceerde het in technologie gespecialiseerde bedrijf uit Veldhoven twee nieuwe platformen. Ondertussen werkt ze hard aan het verder ontwikkelen van de hybride cloud strategie.

Eén druk op de knop

Simac is al lange tijd actief als cloud provider voor tal van organisaties. Aan het begin van dit jaar zijn twee nieuwe cloud-platformen toegevoegd aan de dienstverlening. Deze cloud-platformen worden gebruikt door klanten die hun eigen ICT-infrastructuur niet langer op locatie en in eigen beheer willen. “Op het moment dat deze bedrijven over ICT-capaciteit willen beschikken, kunnen ze deze flexibel gebruiken. Met de snelheden van tegenwoordig is het heel belangrijk om met een spreekwoordelijke druk op de knop de gewenste capaciteit tot je beschikking te hebben.” Van der Wijst voegt daar aan toe: “En diezelfde capaciteit kun je  vervolgens uitzetten op het moment dat je deze niet langer nodig hebt.”

Behoeften inventariseren en vertalen

De twee nieuwe platformen stellen klanten in staat om ICT naar behoefte te gebruiken. “Samen met leveranciers zoals Hewlett Packard Enterprise, VMware en IBM hebben we gewerkt aan een oplossing die voorziet in dit model. Zes jaar geleden waren we één van de eersten in Nederland die zich hier op toelegde.”

“Eisen die gesteld worden aan performance en maatwerk zorgen er net als eisen op basis van wetgeving voor dat klanten op zoek gaan naar een private cloud omgeving. Voor klanten die gebruik maken van Intel technologie, is daarom CloudNEXT ontwikkeld, de opvolger van de eerste Simac cloud-omgeving. Klanten die hun ICT-omgeving hebben gebaseerd op IBM Power technologie profiteren het meest van de Simac Power Cloud. Mocht een klant beide technologieën gebruiken, dan zijn de platformen natuurlijk te combineren. Beide platformen spelen in op de laatste mogelijkheden op het gebied van techniek. Zo is het nu zelfs ook goed mogelijk om bedrijfskritische systemen zoals bijvoorbeeld een ERP-applicatie naar de cloud te brengen.”

“Door de verschuiving van klanten die ICT in eigen beheer doen naar uitbesteding aan partijen als Simac zie je dat de ICT-medewerker zoals we die kennen, meer een ‘orchestrator’ wordt. Je merkt dat het belangrijker wordt om binnen deze functie intern behoeften van medewerkers te inventariseren en daar met leveranciers de beste oplossing voor te vinden.”

Breed pakket

Simac blijft ondertussen inzetten op een breed dienstenportfolio. “Behalve cloud-oplossingen komen we met meer securitydiensten, denk aan Security Incident en Event Management (SIEM). Wanneer zich verdachte of afwijkende activiteiten bij een bedrijf voordoen, moet je die aan elkaar kunnen linken. Afzonderlijke incidenten zijn mogelijk niet verdacht, maar wanneer je ze met elkaar relateert kan dat wel het geval zijn. Dat is wat SIEM bewaakt en rapporteert.” Voor veel bedrijven die zich op de financiële markt begeven, is het afnemen van dit soort diensten zelfs verplicht. Naast de specialisatie in security ondersteunt Simac bedrijven met telefoniediensten, datacenterdiensten en netwerkdiensten. “Met ruim duizend Simac’ers bieden we alles onder één dak en dat maakt Simac voor veel partijen interessant.”

Verbinden van platformen

Met het door ontwikkelen van een hybride cloud platform heeft het bedrijf een duidelijke toekomstvisie voor ogen. “Een bedrijf kan met een specifieke reden werken met Microsoft Azure. Dat geldt tevens voor Amazon Webservices en de Simac Cloud. Die verschillende omgevingen willen we met elkaar gaan verbinden, op zo’n manier dat de eindgebruiker vanuit één transparante omgeving kan blijven werken.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over SIMAC:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!