'Slimme ledverlichting op maat die op het juiste moment aan gaat’

  • Technologie

Elke productieomgeving, magazijn of kantoorpand heeft zijn eigen lichtbehoefte. Een standaard verlichtingsoplossing is dan ook niet afdoende. Reveb is zich hiervan bewust. Met haar high-end intelligente LED-producten biedt het bedrijf, op maat gemaakte lichtoplossing voor iedere specifieke toepassing.

'Slimme ledverlichting op maat die op het juiste moment aan gaat’

Daarbij gaat REVEB geen uitdaging uit de weg. Samen wordt de beste oplossing gecreëerd voor de processen én medewerkers. Het bedrijf uit Zierikzee biedt hierbij de mogelijkheid bieden om LED-producten in de praktijk te testen. Want ervaren = geloven.

Verlichting aansturen via een app

Goede zichtbaarheid, betrouwbare veiligheid en optimaal werklicht zijn bepalend voor het welzijn van medewerkers. Met de verlichtingsoplossingen speelt REVEB hier optimaal op in. Dankzij een eenvoudige koppeling met het monitoringssysteem vormen de verlichtingsarmaturen automatisch een draadloos netwerk, die via een app op de tablet of smartphone benaderd en beheerd kan worden. Ook op afstand. Dit biedt mogelijkheden om zowel de efficiency, productiviteit als veiligheid en welzijn binnen het bedrijf vergroten. Onder andere door koppelingen met alarm-, brand- en gebouwmanagementsystemen te maken, maar ook door data uit het systeem te analyseren. 

Inzicht in de bewegingsdetecties van de armaturen kan bijvoorbeeld knelpunten in de routing aan het licht brengen, waarop routes geoptimaliseerd kunnen worden.

Introductie EOS

De slimme ledverlichting was al voorzien van intelligente sensoren zoals daglicht-, beweging- en temperatuur sensoren. De verlichting kun je ook draadloos koppelen aan systemen van derden, zoals het brandalarm, een evacuatiesensor, het sprinkler systeem of een snelheidsbegrenzer. “Maar wat voor de ene klant nuttig is, heeft de andere klant misschien helemaal niet nodig”, licht De Jonge toe. Daarom werkt Reveb sinds kort met pakketten, zodat de klant zelf kan kiezen wat bij hem past. “Natuurlijk zijn hier allerlei maatwerk varianten op mogelijk ter uitbreiding van het verlichtingsplan van de klant”, vult de Jonge aan.

Pakketten: 

  1. Premium package: daglichtsensor geactiveerd, verlichting dimt als er geen beweging is, statistieken uitlezen mogelijk (branduren, stroomverbruik, temperaturen, activiteit)
  2. Sensor sharing: sensoren communiceren met elkaar waardoor je bijvoorbeeld niets merkt van het dimmen van het licht;
  3. Bridge package: systemen van derden koppelen
  4. Statistieken: uitbreiding met rapportages 

Kansen voor industrie

De industrie blijkt nog weinig gebruik te maken van slimme ledverlichting. Een gemist kans vindt De Jonge: “We vergeten vaak het licht uit te doen als we ’s avonds naar huis gaan of als je ’s ochtends als eerste op het bedrijf komt, moet je eerst alle lichten aan doen. En hoe fijn zou het zijn als in de ruimtes die minder gebruikt worden het licht vanzelf dimt en zodra de heftruck chauffeur het magazijn binnen rijdt, gaat in dat gangpad het licht feller branden.” Daarnaast zijn de armaturen speciaal geschikt voor extreme omstandigheden. “Onze lichtoplossingen werken bij -30, maar ook als het 60 graden op de werkvloer is.”

Bekijk de animatievideo

LED verlichting proberen

Wilt u ervaren hoe de ledverlichting binnen uw bedrijf schijnt? Doe de gratis praktijktest. Bent u overtuigd, dan is de levertijd slechts 2 weken en de installatie is zo gedaan. Bel 0111 - 450776 of stuur een e-mail naar info@reveb.eu.

Marktleider op gebied van led-verlichtingsproducten

Reveb, onderdeel van Bever Innovations, is met ruim 100.000 installaties over de hele wereld dé lichtspecialist voor industriële bedrijven. De intelligente LED verlichtingstechnologie EOS is in 2016 verkozen tot meest innovatieve Zeeuwse product en won de Emergo Innovatieprijs 2016. Bever innovations is dit jaar uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van Zeeland (2017).

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over REVEB INDUSTRIAL LIGHTING:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!