Snel en accuraat werken dankzij efficiënte verlichting

  • Technologie

Als logistieke spil in de geconditioneerde distributie van medische producten is FIEGE er alles aan gelegen een optimaal distributieproces met een minimale foutmarge te realiseren.

Snel en accuraat werken dankzij efficiënte verlichting

Voor het accuraat picken van medicijnen, radioactief materiaal voor nucleaire geneeskunde, diagnostica en reagentia is goed zicht op pakbonnen en producten essentieel. 

Kwaliteit als topprioriteit

Niels Lindenbergh, Business Development Manager Netherlands: “In de medische sector is kwaliteit een topprioriteit. Met ons nieuwe Cross Dock faciliteit garanderen wij dat de producten vanaf moment van ophalen tot leveren getransporteerd en overgeslagen worden binnen de temperatuur restricties van het specifieke product. De verschillende temperatuurrestricties worden 24/7 gemonitord. Goede verlichting is daar een essentieel onderdeel van.”

Proces

FIEGE vergeleek diverse verlichtingssystemen voor het nieuwe Cross Dock. Als uitgangspunt voor maximale zichtbaarheid werd 500 lux genomen. Vanwege de minimale warmteproductie en vervangingswerkzaamheden had het energiezuinige LED de voorkeur boven tl-verlichting. “In de geconditioneerde ruimten moet de warmte die de verlichting afgeeft, worden teruggekoeld. Met de koelere LED-armaturen snijdt het mes dan aan twee kanten.”

Luci Series Industry-lampen

Veertig Luci Series Industry-lampen van REVEB zijn voldoende om de twee ruimtes en het laadplatform te verlichten. “Van een alternatief LED-product hadden we honderd lampen nodig met een verwachte levensduur die de helft is van de Luci. Samen met de standaard ingebouwde bewegingsdetectie, gunstige Total Cost of Ownership én lokale, maatschappelijk verantwoorde productie viel de keuze op de Luci Series Industry.”

Ook besparing op arbeid

FIEGE verwacht naast een energiereductie ook op arbeid te besparen. “Onze medewerkers kunnen sneller de juiste producten vinden. Bovendien zorgt de betrouwbaarheid bij veel aan- en uitschakelen en de levensduur van de Luci Series Industry voor minder onderhoud.”

“De productie bij Nederlandse sociale werkplaatsen hebben we laten meewegen in de beslissing om voor REVEB te kiezen.”
Niels Lindenbergh, FIEGE Logistics

Meer informatie over REVEB INDUSTRIAL LIGHTING:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!