Snel overzicht in liquiditeitsontwikkeling dankzij CashController

  • Financieel & Juridisch

Om ondernemers snel inzicht te kunnen geven in de liquiditeitsontwikkeling van hun bedrijf introduceerde het door OndernemersLift+ gesteunde FinForce uit ‘s-Hertogenbosch vorig jaar CashController.

Snel overzicht in liquiditeitsontwikkeling dankzij CashController

Inmiddels gebruiken niet alleen ondernemers maar ook financieel adviseurs CashController om hun klanten te informeren en adviseren. “We streven er naar dat CashController voor een brede doelgroep van ondernemers en adviseurs steeds makkelijker gebruikt kan worden”, zegt Peter Wouters, directeur van FinForce en CashController.

Een groot deel van de MKB-ondernemers richt zich met name op de primaire processen in hun bedrijf. Daardoor zijn zij niet altijd goed op de hoogte van de financiële gang van zaken. Volgens Peter Wouters wordt in de huidige tijd wel verwacht van ondernemers dat zij goed op de hoogte zijn van de financiële situatie van hun bedrijf. “De wereld wordt steeds kleiner en de tijd gaat steeds sneller. Ondernemers hebben daarom behoefte aan financiële flexibiliteit en transparantie. Zeker als er sprake is van groei, seizoensgevoeligheid of regelmatig overleg met de bank”, vertelt Wouters, die over jarenlange ervaring als liquiditeitsplanner beschikt. “Met CashController bieden wij ondernemers, met behulp van een online koppeling met hun administratie, inzicht in de liquiditeitsontwikkeling voor het komende kwartaal. Door gebruik te maken van duidelijke dashboards kunnen zij snel anticiperen op actuele ontwikkelingen.”

Versterken

CashController voorziet duidelijk in een behoefte, want het pakket wordt ook steeds vaker gebruikt door financieel adviseurs. Wouters: “Wij werken sinds een aantal maanden bijvoorbeeld nauw samen met BMK Creditmanagment. Het gebruik van CashController, in combinatie met de specialistische dienstverlening van dit creditmanagement bureau, versterkt elkaar. Daardoor zijn zij in staat om met gerichte acties de cashflowpositie van hun klanten aanmerkelijk te verbeteren. Verder zijn we een samenwerking met MKB Doorstart aan het opzetten. Daarbij wordt onze software ingezet in actuele cases, om de toegevoegde waarde hiervan voor de MKB-ondernemer op een praktische manier te bewijzen. Dat biedt uiteraard ook mogelijkheden voor andere financieel adviseurs. De software is bovendien op ieder moment eenvoudig te installeren en sluit naadloos aan op de top 10 MKB-boekhoudsystemen.”

Informatiebehoefte 

De ontwikkeling van CashController is mede mogelijk gemaakt door OndernemersLift+. Deze organisatie helpt kansrijke start-ups in Noordoost-Brabant naar de volgende stap in hun ontwikkeling. De business developers van OndernemersLift+ komen in de praktijk regelmatig bedrijven tegen, die in de knel zitten door problemen met hun liquiditeit. Zij zijn daarom blij met de introductie van CashController. Wouters: “OndernemersLift+ heeft ons niet alleen een lening verstrekt, maar ook geholpen met de juiste positionering van het product in de markt. CashController is gebruiksvriendelijk en speelt perfect in op de informatiebehoefte van een brede groep ondernemers en financieel adviseurs. Met CashController kunnen zij gerichte stappen zetten om de winst van hun bedrijven en klanten verder te verbeteren."

Meer informatie over OndernemersLift+:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!