home » projecten » Bouw »

Sneller en veiliger van Zeeland naar Vlaanderen dankzij aanpassingTractaatweg

  • Bouw

SPIE heeft bijgedragen aan de optimalisatie van de Tractaatweg, de op één na belangrijkste weg in Zeeland. De verbreding van de weg was de laatste schakel van de noord-zuidverbinding. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Van Nieuwenhuizen verzorgde de officiële opening.

Sneller en veiliger van Zeeland naar Vlaanderen dankzij aanpassingTractaatweg

Anderhalf jaar lang werkte SPIE in bouwfases mee aan de verbetering van de Tractaatweg. In opdracht van Boskalis, die er een robuuste 2×2 autoweg van maakte, plaatste SPIE de verkeersregelinstallaties (VRI), filedetectiesystemen en openbare ledverlichting. De filedetectie informeert de verkeerscentrale zodat deze een omleidingsroute in kunnen stellen en staat in verbinding met de verkeersinformatiesystemen van de Westerscheldetunnel. De vernieuwde, verbrede Tractaatweg is van belang voor de bereikbaarheid, maar ook voor de verkeersveiligheid.

Belangrijke transportverbinding

De weg is vernoemd naar het ‘Tractaat’, het verdrag tussen Nederland en België en reflecteert het grote belang in deze regio van samenwerken met de zuiderburen. De weg, de N62, vormt een essentiële noord-zuidverbinding; dé transportas tussen de havens en industriegebieden van Vlissingen, Terneuzen en Gent.

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING TERNEUZEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!