SPIE hoofdaannemer bediencentrale Amsterdamse bruggen

  • Industrie

Amsterdamse bruggen worden in de toekomst mogelijk allemaal centraal op afstand bediend in een bediencentrale welke door SPIE-Infra gebouwd wordt.

SPIE hoofdaannemer bediencentrale Amsterdamse bruggen

Waterbedrijf Waternet heeft SPIE-Infra gekozen als hoofdaannemer voor het project COB (Centrale Objecten Bediening). De gemeente begint met een proef. "Vergelijk het met een verkeerstoren, van waaruit alle bruggen bediend kunnen worden," zegt een woordvoerder van de gemeente.

Proef

De grote bruggen Nieuwe Meersluis en de Oosterdoksdraaibrug worden nu al op afstand bediend, maar een proef bij de Aker- en Cramersluis moet uitwijzen of het systeem ook goed werkt bij kleine bruggen. Met camera's moeten de brug en het verkeer in de gaten worden gehouden.

Flexibele tijden

Met de test wil de gemeente de plezier- en beroepsvaart tegemoet komen. Volgens de woordvoerder komen er de laatste jaren veel klachten binnen over de beperkte brugbediening. "We willen de bruggen vaker opendoen en de tijden flexibel maken."

Zo wordt op de Amstelroute in het weekend de bruggen alleen van tien uur 's ochtends tot zes uur 's avonds bediend. Schepen die buiten die tijden aan komen varen, hebben pech.

Brugwachters

De dienst Binnenwaterbeheer heeft nu nog 93 bruggen en sluizen in beheer die door brugwachters bediend worden. De brugwachters hoeven echter niet bang te zijn dat ze hun werk zullen verliezen. "Ze kunnen doorstromen naar de nautische dienst," aldus de woordvoerder.

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!