Start met proef van Tinybots ter ondersteuning bij dementie

  • Farma & Zorg

Tinybots was een opvallende deelenemers aan de Rockstart Digital health accelerator in 2016. De startup ontwikkelt kleine (tiny) sociale robots voor mensen met dementie en hun familieleden. Die Tinybots helpen mensen de dag te structureren.

Start met proef van Tinybots ter ondersteuning bij dementie

De robotjes geven bijvoorbeeld vriendelijk gesproken reminders en spelen persoonlijke muziek.

Proeftuin in regio Nijmegen

Vanaf volgende week start een proeftuin met de sociale robots in de regio Nijmegen. Cliënten van zorginstellingen Driestroom, SWON Seniorennetwerk, BrabantZorg en Pleyade krijgen Tessa thuis, een van de robots die Tinybots ontwikkelt. Het gaat om 70 mensen met een cognitieve beperking (50 dementerende ouderen en 20 cliënten met een verstandelijke beperking).

HAN: effect van sociale robot

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen onderzoekt het effect van de sociale robot. De initiatiefnemers van de proeftuin – die samenwerken in de Zorgalliantie – willen na de proeftuin en het onderzoek bekijken hoe de sociale robots breed geïmplementeerd kunnen worden. Het streven is dat Tessa straks €1 per dag gaat kosten en daarmee bereikbaar wordt voor een brede doelgroep, melden de initiatiefnemers. Op 27 januari, tijdens de landelijke eHealth week, wordt de proeftuin officieel ‘geopend’.

Auteur: Frederieke Jacobs van SmartHealth. Artikel verschenen op Health-Valley.nl.

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over HAN University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!