Starterslift deelnemer Synple haalt €1,1 miljoen op

  • Regionale ontwikkeling

Starterslift deelnemer en logistieke tech startup Synple heeft een investering van € 1,1 miljoen ontvangen van Newion en Mainport Innovation Fund II. Synple won eind 2016 de Award voor beste Bredase Startup.

Starterslift deelnemer Synple haalt €1,1 miljoen op

Roderick Rodenburg, oprichter van Synple: “We zijn supertrots op de combinatie van deze twee investeerders. Er zijn veel aanmeldingen vanuit de verschillende sectoren in de logistiek en uit het buitenland. Met onze investeringspartners gaan we de komende jaren deze groei realiseren en die zelfs nog verder versnellen. We willen snel heel Europa bedienen!”

Eén op de vier vrachtwagens rijdt leeg over de weg. Het is de ambitie van Synple om dit ‘leegrijden’ met 50% te verminderen. Samen met partijen in de logistieke sector heeft Synple een samenwerkingsplatform ontwikkeld voor de onderlinge uitwisseling van vrachten en ritten tussen transporteurs. Zo wordt de transportsector efficiënter, worden minder lege kilometers afgelegd, CO2 gereduceerd en winstgevendheid verhoogd.

Uniek aan Synple is dat ze realtime slimme combinaties maken van ritten tussen transporteurs onderling. Daarbij komt het gebruiksgemak voor de transportplanner, die met één klik de benodigde informatie verwerkt in zijn eigen transport management systeem. Deze uitwisseling van informatie vindt plaats via het Synple platform zonder dat vertrouwelijke informatie hoeft te worden prijsgegeven of aanpassingen in het huidige systeem vereist zijn.

Samenwerking met één druk op de knop

Nationale - en internationale partijen die met Synple projecten en pilots hebben gedaan zijn enthousiast en bevestigen het gebruikersgemak voor de planner. De komende tijd zullen grote en kleinere transportbedrijven in Nederland en België worden aangesloten, om vervolgens in 2018 verder in Europa uit te rollen.

  • Marco Jorissen, directeur van Mammoet Road Cargo en een van de eerste deelnemers aan het Synple platform: “Wij werken al jaren intensief samen met transporteurs in heel Europa, en de technologie van Synple creëert voor ons nieuwe mogelijkheden om efficienter te plannen en duurzamer te rijden.”
  • Thijs Gitmans, fondsmanager van MIF II: “Wij willen graag investeren in ondernemingen die een duurzame verbetering weten door te voeren in de logistieke sector. Het is onze overtuiging dat Synple het team en de oplossing heeft om te zorgen voor een echte impact op leegrijden.”
  • Frank Claassen, managing partner van Newion: “Synple heeft de afgelopen tijd op eigen kracht geïnvesteerd in indrukwekkende technologie die robuuste opschaling mogelijk maakt. We geloven dat met onze investering Synple verder kan groeien en nog sneller kan opschalen. Synple is de eerste investering door ons recent opgerichte derde business software fonds van Newion.”

Meer informatie over Starterslift:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!