'Stratos heeft voor mij het ondernemen weer écht leuk gemaakt'

  • Zakelijke dienstverlening

“Stratos heeft voor mij het ondernemen weer écht leuk gemaakt. Het heeft mij én mijn bedrijf verder gebracht. Ik ben als het ware naar een andere dimensie gegaan”, aldus Toine van Poppel, directeur/mede-eigenaar van Hendriks Infra BV en deelnemer van Stratos.

'Stratos heeft voor mij het ondernemen weer écht leuk gemaakt'

Foto: Toine van Poppel. Hij vervolgt zijn verhaal:

Na ruim 30 jaar in dienst te zijn geweest bij Hendriks Infra heb ik het bedrijf een jaar of vier geleden overgenomen en werd ik van bedrijfsleider mede-eigenaar én zelfstandig ondernemer. Na een paar jaar ondernemer te zijn vroeg ik mezelf af: “Waar wil ik met het bedrijf naartoe? En waar wil ik zelf naartoe als ondernemer”. Ik zag dat het bedrijf wel degelijk groeipotentie had, maar hoe krijg ik daadwerkelijk meer klanten en ook een betere spreiding van mijn klanten? Maar ook, hoe kan ik het bedrijf borgen voor de toekomst? Ik ben het hart van het bedrijf, maar hoe zorg ik ervoor dat het niet (altijd) afhankelijk blijft van mij alleen? Ik had dus echt behoefte aan een goed klankbord.

Basisfilosofie

En precies op dat moment kwam ik in contact met Stratos. De basisfilosofie achter Stratos sprak mij meteen aan. Heel anders dan andere commerciële trainings- en coachingbureaus die meestal de hoofdprijs voor een training vragen. Dat is bij Stichting Stratos zeker niet het geval. Het is echt ondernemers voor ondernemers. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken en besloot in te stappen. Geheel blanco overigens. Wist niet precies wat ik moest verwachten, maar had tegen mezelf wel gezegd dat ik er ook daadwerkelijk iets aan moest hebben. Je investeert er tenslotte ook de nodige tijd in. Al na de eerste bijeenkomst was ik bijzonder enthousiast en heb ik geen moment spijt gehad van mijn beslissing.

Mix en diversiteit

Wat ik van begin af aan als bijzonder positief heb ervaren is de mix van ondernemers die met elkaar in een groep zitten, de diversiteit. En ook rol en kwaliteit van de coaches die, overigens geheel belangeloos hun bijdrage leveren, vind ik in dit proces erg waardevol.

Openstellen

Deelname aan Stratos is boeiend én leerzaam, mits je bereid bent je volledig open te stellen. Ook voor kritiek. Je krijgt een spiegel voor je neus. Je groepsgenoten kijken heel bewust naar jou als ondernemer en naar je bedrijf. En ze laten jou ook zelf op een andere manier naar jezelf en je bedrijf kijken. Het sparren met andere collega’s over je uitdagingen, je zorgen en je problemen, daar leer je bijzonder veel van.

Diepgang

Ik ben van nature vrij afwachtend, laat een ander eerst maar eens beginnen. Voorwaarde is dus wel dat je je veilig voelt binnen de groep, want je legt toch wel je ziel en zaligheid bloot. Tenminste als je dat wilt. En als je dat wilt, dan kun je er ook heel veel uithalen. Het brengt diepgang in je ondernemerschap en je persoonlijke ontwikkeling. Maar niet alleen in die van jezelf. Je merkt dat je er ook je groepsgenoten verder mee brengt. Dat je ook hen daadwerkelijk helpt.

Rust

En ik heb gemerkt dat mijn deelname ook bij mijn medewerkers een bepaalde rust gebracht heeft. Ook zij voelden dat het bedrijf toe was aan een volgende stap. Dat ze nu ervaren dat ik hier bewuster mee bezig ben, schept duidelijkheid en geeft ook hen het vertrouwen dat we het bedrijf echt klaar maken en borgen voor de toekomst.

Het loont

Mijn streven is mijn bedrijf met waarde achterlaten voor de toekomst. Als ik later terugkijk wil ik kunnen zeggen, ik heb het leuk gehad als ondernemer. Ik heb het goed achtergelaten en heb mijn mensen een leuke en fijne tijd gegeven bij Hendriks Infra. En daar heeft Stratos zeker een belangrijke bijdrage aan geleverd! Het heeft mij heel veel gebracht. Maar dat moet je echt zelf ervaren en beleven. Het loont echt!

Auteur: Toine van Poppel, Hendriks Infra BV

Meer informatie over STRATOS CLUB:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!