Student deelnemer tv-serie leegstaande Brabantse gebouwen

  • Onderwijs & Training

Een nieuw concept bedenken voor leegstaande gebouwen in Brabant. Bibi Swinkels, vierdejaars student Projectleider Interieur & Exterieur (Vormgeven Product, Ruimte & Media), neemt dit najaar deel aan een tv-serie over dit onderwerp bij Omroep Brabant. Ze legt uit hoe ze bij dit programma terecht kwam.

Student deelnemer tv-serie leegstaande Brabantse gebouwen

Intake

“Samen met twee andere studenten van SintLucas heb ik een intake gedaan voor deze tv-serie. In een team van vier studenten ga je leegstaande panden bezoeken en daarvoor een nieuw concept bedenken voor inrichting en bestemming. Dit kan een boerderij, fabriekspand of kerk zijn die leeg staat en hergebruikt kan worden”, vertelt Bibi.

Team

Iedere aflevering werkt Bibi samen met drie andere studenten aan een opdracht. Naast de mbo-student zijn er twee studenten van de opleiding Planologie van de NHTV en een student Business Innovatie van Avans Hogeschool. “Tijdens onze kennismaking viel mij op dat we alle vier heel andere types zijn. Ik denk dat we op basis daarvan geselecteerd zijn voor het programma.” Wat ze als team gaan doen, dat weet Bibi nog niet. “Ik verwacht dat we per aflevering een locatie bezoeken en dan via een brainstorm een idee presenteren voor het leegstaande gebouw. Of het idee ook uitgevoerd gaat worden, dat zal aan de eigenaar van het pand liggen.”

Vastgoed en Makelaardij

Waarom koos Bibi er voor om zich aan te melden? “Tijdens mijn opleiding bij SintLucas heb ik gewerkt aan een opdracht voor de Spoorzone in Tilburg. Ook daar ging het om een oud gebouw. Ik vond het leuk om hier mee bezig te zijn en een nieuwe bestemming te bedenken.“ Volgend schooljaar gaat ze daarom de opleiding Vastgoed & Makelaardij volgen bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. 

Goede combinatie

“Ik ben graag bezig met projectontwikkeling. Ik vind het interessant om te kijken wat je volgens de regels met leegstaande gebouw mag doen. En daarnaast ben ik creatief. Dat lijkt mij een goeie combinatie om nieuwe concepten voor leegstaande panden te bedenken.” Door deel te nemen aan de tv-serie, doet Bibi nog meer ervaring op in dit vakgebied. Wat ze weer kan gebruiken voor haar vervolgstudie. Door deelname aan het programma verwacht ze niet meteen een Bekende Brabander te worden: “Ik vind het grappig om mee te maken en ben heel benieuwd.”

De opnames voor het tv-programma vinden plaats rond de zomer en de serie van acht afleveringen zal eind van dit jaar door Omroep Brabant worden uitgezonden.

Meer informatie over SintLucas:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!