Studenten Graafschap College verbeteren leefbaarheid ouderen

  • Farma & Zorg

Op 29 juni presenteren studenten van het Graafschap College in ICER de resultaten van een bijzonder project: Het Idee. Studenten uit verschillende sectoren hebben, in groepjes, gezamenlijk een product ontwikkeld, een nieuw product dat ze zelf bedacht hebben.

Studenten Graafschap College verbeteren leefbaarheid ouderen

Donderdag 29 juni presenteren studenten van het Graafschap College in ICER de resultaten van een bijzonder project: Het Idee. Studenten uit verschillende sectoren hebben, in groepjes, gezamenlijk een product ontwikkeld, een nieuw product dat ze zelf bedacht hebben. Bijvoorbeeld een zelfrijdende rollator, een keukenkastje met uitklapbaar binnenwerk, een Time Timer voor in de zorg etc. Verschillende bedrijven en instellingen uit de Achterhoek hebben hen ondersteund.

Ontwikkelen

Een twintigtal studenten kreeg de vraag: kun je iets bedenken, een product of een dienst, dat de zelfredzaamheid en de leefbaarheid van ouderen in de Achterhoekse samenleving vergroot? De tweede vraag: kun je dan in een team dat bestaat uit verschillende disciplines dat product ook werkelijk ontwikkelen, testen en in de markt zetten?

Samenwerken

Dat was de afgelopen maanden de uitdaging voor de studenten Economie, Techniek en Zorg. De studenten Zorg leverden vanuit hun vakgebied verschillende ideeën aan, de studenten Economie ontwikkelden die naar een realiseerbaar product en onderbouwden dat met een gedegen marktonderzoek en studenten Techniek maakten de werktekeningen en bouwplannen.

Resultaten

Op 29 juni om 10.00 uur worden de resultaten in ICER te Ulft gepresenteerd en toegelicht. Onder andere een keukenkastje met uitklapbaar binnenwerk, een zelfrijdende rollator en een coachingstraject appgebruik voor ouderen. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom!

Bedrijven en instellingen

Verschillende bedrijven en instellingen hebben de studenten ondersteund bij de ontwikkeling van hun product. "Wij zijn met ons idee naar Bribus Keukens in Dinxperlo gegaan”, vertelt economie-student Jary Jansen. "Daar hebben ze ons uitgebreid geadviseerd en we hebben een heleboel nuttige tips gekregen. We hebben van hen ook materiaal en testfaciliteiten gekregen. Dat heeft ons allemaal enorm gestimuleerd." Ook zorginstelling Azora in Terborg en Van Raam fietsen in Varsseveld stonden open voor vragen en kwamen met belangrijke suggesties en adviezen.

Leerervaringen

In dit project maken de studenten kennis met de praktijk en leren ze hoe de samenwerking met andere disciplines werkt. Heel waardevol, omdat dat straks in hun werk ook zo gaat. Uiteindelijk levert het project ook nog innovatieve producten op, die mogelijk echt in de markt gezet worden. Zoals dat keukenkastje met uitklapbaar binnenwerk.

Meer informatie over Graafschap College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!