Studenten Koning Willem I College exposeren tijdens Designweek in Milaan

  • Onderwijs & Training

Studenten van de opleiding Meubel Design en Human Technology van het Koning Willem I College kregen vorig jaar de uitdaging om een interactief en duurzaam meubel/project te ontwerpen met als thema 'Refugee'.

Studenten Koning Willem I College exposeren tijdens Designweek in Milaan

De winnende ontwerpen zijn dit jaar van 17 tot en met 22 april te bewonderen in Milaan tijdens de Designweek.

Een actueel thema

De eisen aan de producten van de studenten waren niet gering: zet de bezoekers van de expositie aan het denken over dit actuele thema en zorg dat het product een interactie met de bezoeker/gebruiker aan kan gaan. Naast grondstoffen uit de regio en gerecyclede materialen mochten de studenten gebruikmaken van bestaande ontwerpen of concepten passend bij dit maatschappelijke thema.

Jury

Een twintigtal studenten zonden hun project in. De inzendingen zijn beoordeeld door een selecte groep experts: ontwerper Jeroen Wand, ontwerper/leraar Raymond Hilhorst en leraar Maikel van den Berg. De winnende inzendingen zijn tijdens de Designweek 2018 te zien op Ventura Future. Ook de winnaars zijn daar aanwezig. De getalenteerde jongeren zijn: Luke van Roosmalen, Lisa van Kampen, Demi Hendriks, Judith Iersel, Ralf Gloudemans, Maxime van Dongen en Thomas Schmitz.

Vooruitstrevend

Het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch is een vooruitstrevende mbo school met talloze opleidingen. Op de opleidingen Meubeldesign en Human Technology wordt ontwerpen en realiseren gedoceerd door leraren en professionals uit de branche. 

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!