Studenten lossen bedrijfsvraagstukken op in de Biobased Battle

  • Agrofood & Biobased

De Biobased Battle is een jaarlijks terugkerende internationale samenwerking tussen studenten uit Brazilië en verschillende landen in Europa.

Studenten lossen bedrijfsvraagstukken op in de Biobased Battle

Het laat zien dat plaats en tijd geen invloed hebben op de uitkomsten van het onderzoek en speelt in op de trends van globalisering en digitalisering. De studenten zijn multidisciplinair en het opleidingsniveau is bachelor of master.

Bio-economie

Het thema van de Biobased Battle is altijd gerelateerd aan de bio-economie, de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa als grondstof. Thema van dit jaar was de afbraak van reststromen van een Braziliaanse distilleerderij die cachaça produceert. Het winnende team kwam met een oplossing die de hoeveelheid schadelijke stoffen die vrijkomen bij het proces te verminderen door het productieproces aan te passen.

Biobased Battle in 2018

Nu al wordt er vooruit gekeken naar de Biobased Battle in 2018. Daarbij wordt ook nieuwe inbreng bijzonder gewaardeerd; onderwijsinstellingen die inzichten hebben vanuit hun onderwijsbehoefte en ondernemers die praktijkgerichte probleemstellingen kunnen aandragen. Geïnteresseerde instellingen en bedrijven kunnen contact opnemen met Living Lab Biobased Brazil via de contactgegevens op de website www.biobasedbrazil.org.

Meer informatie over Centre of Expertise Biobased Economy:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!