Studenten van het Graafschap College brengen opleiding in de praktijk tijdens Special Olympics Achterhoek 2018

  • Onderwijs & Training

Op 8, 9 en 10 juni vinden op 14 locaties in de Achterhoek de Special Olympics Nationale Spelen 2018 plaats. Meer dan 2.000 sporters met een verstandelijke beperking en 700 coaches en begeleiders nemen deel aan dit sportevenement.

Studenten van het Graafschap College brengen opleiding in de praktijk tijdens Special Olympics Achterhoek 2018

Het Graafschap College, een groot regionaal opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs uit Doetinchem, levert een belangrijke bijdrage aan deze dag.

Een steentje bijdragen

Ruim 500 studenten van verschillende opleidingen worden ingezet om ieder op hun eigen manier een steentje bij te dragen aan het evenement. Zo gaan studenten van de opleidingen Horeca en Brood en banket 8.000 lunchpakketten maken en verzorgen de horeca-studenten ook nog eens 6.000 diners tijdens de openingsavond op vrijdag 8 juni. Studenten van de opleiding Facilitair leidinggeven zorgen ervoor dat de sporters in opgemaakte bedden kunnen overnachten bij Marveld Recreatie, de beveiligers in opleiding assisteren tijdens de openingsavond, studenten Recreatie zorgen voor de nodige animatie en studenten van de opleiding Secretarieel management bemannen de verschillende informatiebalies.

De 20 verschillende sporten, die onderdeel uitmaken van het evenement, worden deels begeleid door studenten van de opleiding Sport en bewegen. Speciaal voor de sporters organiseren de studenten van de opleiding Maatschappelijke zorg activiteiten op verschillende Funpleinen en een gezellige feestavond. Voorafgaand aan dit feest kunnen de sporters langs bij studenten Haarverzorging en Schoonheidsverzorging om zich hiervoor 'op te tutten'. Tijdens het evenement gaan studenten Marketing en communicatie in vlogs de ervaringen van individuele sporters of teams vastleggen. 

Hybride leeromgeving

De activiteiten waarvoor de studenten van het Graafschap College tijdens de Special Olympics worden ingezet, passen in hun opleiding en er worden eisen gesteld aan de kwaliteit van hun inbreng. De betrokkenheid bij het evenement past bij de hybride leeromgeving die het Graafschap College zijn studenten wil bieden: "Geef studenten verantwoordelijkheid en sluit aan bij de beroepspraktijk. Daar leren ze het meest van", aldus sectordirecteur Theo Blom.

Meer informatie over Graafschap College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!