Supply-chain big data verkenning project afgetrapt

  • Logistiek & Vervoer

Op dinsdag 19 september is het supply-chain big data project afgetrapt in het Huis van de Logistiek. Dick den Hertog opende de middag met een betoog dat er veel kansen zitten in big-data, niet alleen voor grote bedrijven met veel data maar juist ook voor kleine bedrijven met wellicht wat minder data.

Supply-chain big data verkenning project afgetrapt

Het gaat vooral om de kwaliteit van de data. Vervolgens werden de ruim 50 bezoekers verder bijgepraat door de supply-specialisten Hein Fleuren, Bart Vos en Ton de Kok van TiU en TuE. Ze hebben een eerste inzicht gegeven via mooie cases en hun ervaringen gedeeld in de do’s en don’ts in het toepassen van data science in supply-chain bedrijven en organisaties. 

Bigdata verkenning

De genoemde hoogleraren en Tom van Woensel van TuE gaan in oktober samen met studenten starten met een bigdata verkenning bij 10 bedrijven uit West- en Midden-Brabant. In deze verkenning gaat het vooral om wat er aan data beschikbaar is, waar “big data behoefte” van bedrijven liggen, wat de meest kansrijke bigdata cases zijn voor deze bedrijven en daar waar mogelijk worden de eerste (data) analyses gemaakt. Na deze verkenning moet er dus duidelijk zijn wat er is en wat er kan. Vervolgens gaan we in een opvolgend proeftuin programma aan de slag (bouwen - testen - toepassen - uitrollen) met concrete bigdata cases voor bedrijven in Brabant.

Mocht je meer willen weten of interesse hebben in deelname in het proeftuin programma, neem dan contact op met Bas Holland: basholland@midpointbrabant.nl holland.b@nhtv.nl

Meer informatie over Logistiek Midden-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

The Santa's Club WELCOME TO SANTA'S CLUB

Met je collega’s, vrienden of zakenrelaties je eigen kerstpakket shoppen?