Supply Chain Collaboration Tool van TKI Dinalog helpt bedrijven bij de weg naar ketensamenwerking

  • Logistiek & Vervoer

Op zoek naar de juiste weg naar succesvolle horizontale samenwerking? Met de onderstaande Supply Chain Collaboration Tool van TKI Dinalog krijgt u handvatten hiervoor aangereikt.

Supply Chain Collaboration Tool van TKI Dinalog helpt bedrijven bij de weg naar ketensamenwerking

Er liggen grote kansen voor de logistieke sector om kosten te besparen en het milieu te ontzien door samen te werken. Een heel concreet voorbeeld: een vrachtwagen rijdt vol heen en komt leeg terug, kan hij op de terugweg niet iets meenemen van een andere verlader of vervoerder? 4C is een van de roadmaps van de Topsector Logistiek en TKI Dinalog waarbij projecten worden gestart om deze samenwerkingen verder te brengen.

De voordelen van ketensamenwerking

Ketensamenwerking kan leiden tot schaalvoordelen, waardoor kosten kunnen worden bespaard en dienstverlening worden verbeterd. Samenwerking kan zowel binnen als tussen ketens en zelfs tussen concurrenten plaatsvinden.

De drempel over

Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in samenwerking, maar het ontbreekt hen aan praktische kennis en ervaring. Ook is het vaak lastig om andere bedrijven te vinden waarmee zij hun activiteiten mogelijk kunnen combineren. Bedrijven moeten vaak een drempel over bij het opzetten van een samenwerking.

Supply Chain Collaboration Tool

De Supply Chain Collaboration Tool is een platform dat bedrijven in de logistiek helpt bij het opzetten van een samenwerking. De tool geeft op verschillende aspecten, die relevant zijn voor ketensamenwerking, praktische hulpmiddelen en inspirerende voorbeelden. Het betreft een beta-versie. Mocht u nog input, opmerkingen of andere vragen hebben stel ze gerust en neem contact op met ons.

Roadmap 4C

Benieuwd naar de volledige invulling van de Roadmap 4C van de Topsector Logistiek en TKI Dinalog? Bas van Bree vertelt erover in onderstaande video. 

Meer informatie over TKI Dinalog:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!