Technotron ontwikkelt universeel hefsysteem voor Holmatro

  • Technologie

Technotron heeft in opdracht van Holmatro een universeel hefsysteem ontwikkeld. Reeds in 2015 is het idee al ontstaan om een hefsysteem te ontwikkelen waarbij met relatief kleine cilinders grote lasten kunnen worden opgetild.

Technotron ontwikkelt universeel hefsysteem voor Holmatro

Het idee uit 2015 heeft in eerste instantie geresulteerd in een centraal gecontroleerd universeel liftsysteem met beperkte functionaliteit. Het universeel liftsysteem is echter recent uitgebreid met meer geavanceerde opties zoals o.a. het levellen van de last en zwaartepunt bepaling. Het levellen maakt het o.a. mogelijk om scheefstaande objecten zeer nauwkeurig en gecontroleerd horizontaal te positioneren. Het eerste systeem met levelling optie is reeds aan Holmatro uitgeleverd en  met succes ingezet bij de eindklant “House Lifters / Meccanico” te Nieuw Zeeland.

Synchroon hefsysteem

House Lifters heft en re-levelled honderden gebouwen in Christchurch en Canterbury die beschadigd zijn geraakt na een aardbeving. Het gaat hierbij om zowel bedrijfspanden en woningen als om monumentale panden en kerken. Voor het veilig en gecontroleerd heffen, dalen en levellen van zware objecten, was House Lifters op zoek naar een flexibel, gemakkelijk te hanteren en uiterst nauwkeurig synchroon hefsysteem. Omdat complexe hefprocedures ook vaak gepaard gaan met 'kantelen', was deze functie is een must-have in het nieuwe systeem. Holmatro ontwikkelde een 2.000 ton synchroon positioneringssysteem waarbij Technotron de ontwikkeling van de besturingssoftware en het controlesysteem voor zijn rekening nam.

Resultaat

Het systeem is uitgerust met 6 dubbelwerkende pomp units, elk met 4 individuele oliestromen voor in totaal 24 hefpunten. Door de modulaire opzet van het systeem kunnen de aan elkaar te koppelen pompen rondom het object worden geplaatst. Hierdoor blijft de afstand tussen de pompen en de hefcilinders vrijwel gelijk en kan deze tot een minimum worden beperkt, wat resulteert in een stabielere positionering met aanzienlijk minder trillingen tijdens het proces. De modulaire opzet zorgt tevens voor een enorme flexibiliteit, het systeem is eenvoudig te hanteren en te verplaatsen zonder de hulp van een kraan of vorkheftruck wat een groot voordeel is op moeilijk bereikbare locaties.

Lees op de website van Technotron verder hoe Rod Moore, eigenaar van House Lifters en Meccanico het hefsysteem heeft ervaren.

Meer informatie over TECHNOTRON B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!