Technotron ontwikkelt universeel pneumatisch visliersysteem

  • Technologie

Onlangs is in opdracht van Maaskant Shipyards een nieuw universeel pneumatisch visliersysteem ontwikkeld. De aanleiding was om een bestaand schip met een verouderd visliersysteem te upgraden naar een nieuwe standaard.

Technotron ontwikkelt universeel pneumatisch visliersysteem

Technotron heeft in opdracht van Maaskant Shipyards een nieuw universeel pneumatisch visliersysteem ontwikkeld. Een pneumatisch vislierbesturing bestaat uit 6 of 8 Parker vislier handles op de brug en een PLC besturingskast met Touch panel. Alle aanwezige lieren worden door middel van een analoog pneumatisch geregeld frictie systeem aangedreven. Het touch panel geeft een uitgebreid totaaloverzicht van het gehele systeem en is toegankelijk voor de schipper betreffende parametreringen en gebruikersinstellingen. Technotron komt nu dus met universeel pneumatisch visliersysteem.

Lineair tot complexe regelcurve

Het regelgedrag kan nauwkeurig worden ingesteld van lineair tot een complexe regelcurve. Hiermee heeft het nieuwe visliersysteem een zeer universeel karakter gekregen, en daardoor direct toepasbaar voor alle types pneumatische vislieren en persoonlijke voorkeuren. Optioneel kan een lijnteller op elke lier worden geïntegreerd. Hiermee wordt de pneumatische rem en frictie van de lieren automatisch bediend. 

Onlangs is de in bedrijfstelling op de YE179 en de “Sea Trail” succesvol en naar volle tevredenheid afgerond.

Technotron voor de hardware en software

Technotron heeft zowel de hardware als de software voor deze vislierbesturing ontwikkeld. De offshore industrie en bedrijven die maritiem actief zijn, stellen specifieke eisen aan de besturings- en energiesystemen van Technotron.

Met deze ontwikkeling is een flexibel en breed inzetbaar standaard besturingssystem op de markt geïntroduceerd wat eenvoudig op bestaande pneumatisch frictie systemen is te installeren. Pneumatische frictie visliersystemen worden veelvuldig op viskotters wordt toegepast.

Voor meer informatie neem contact op met (0)117-377150 of bekijk de de website van Technotron.

Meer informatie over TECHNOTRON B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!