Tegelgroep Nederland levert ook over de grens vloeren voor snelgroeiende Action-keten

  • Zakelijke dienstverlening

In september 2017 heeft Action haar duizendste filiaal geopend. De groeiplannen van de winkelketen zijn met het bereiken van deze mijlpaal allerminst afgenomen. Tegelgroep Nederland werkt al jaren nauw en intensief samen met de discounter als het gaat om advies en levering van custom made tegeloplossingen.

Tegelgroep Nederland levert ook over de grens vloeren voor snelgroeiende Action-keten

Ongetwijfeld een vertrouwd beeld: de vloer van de Action. Foto: Tegelgroep Nederland.

Ervaring met omvangrijke opdrachten

Action heeft in Tegelgroep Nederland een deskundige, betrouwbare partner gevonden met ruime ervaring op het gebied van omvangrijke opdrachten. Behalve Action, bedient de groothandel in keramische tegels circa 35 andere (inter)nationale franchise- en formuleorganisaties, meer dan 600 detaillisten, 85 bouwmaterialenhandelaren, alle grote tegelzettersbedrijven en 70 handelaren in sierbestrating en buitenvloeren. De jaarlijkse afzet bedraagt meer dan 3 miljoen m2 tegels per jaar.

Europa in

Action is een van oorsprong Noord-Hollandse winkelformule. De eerste winkel werd in 1993 geopend in Enkhuizen. In de laatste paar jaar is de discounter internationaal gegaan en enorm gegroeid. Vooral in Frankrijk en Duitsland schieten de filialen als paddenstoelen uit de grond. Maar ook in België, Frankrijk, Luxemburg en Oostenrijk is de Action inmiddels onderdeel van een vertrouwd straatbeeld. Bij de overname door de Britse financier 3i in 2011, had de keten 245 winkels en 718 miljoen euro omzet. In 2017 komt de omzet boven de 3,5 miljard uit. En verwacht wordt dat de groei zich voorlopig nog door zal zetten.

Simpel en verrassend

Action heeft geen webwinkels. Door de gekozen strategie, die kort is samen te vatten met ‘simpel en verrassend’, trekt het volop consumenten naar de fysieke winkels, Hierdoor zijn webwinkels overbodig; een luxe in deze tijd. De panden zijn bewust gesitueerd in simpelweg ‘gewone’ straten, op de goedkopere B- of C-locaties. In elk land ziet het interieur van de Action er bovendien nagenoeg hetzelfde uit. Datzelfde geldt voor het assortiment en de uitzonderlijk lage prijzen.

Ambitieuze plannen

De samenwerking tussen Action en Tegelgroep Nederland beperkt zich niet tot de Nederlandse vestigingen. Ook voor alle internationale projecten zorgt de groothandel voor deskundig advies, maatwerk en just-in-time leveringen. Tegelgroep Nederland deinst niet terug voor de ambitieuze plannen van Action. De logistieke dienstverlening en omvang zijn erop ingericht om ook voor dit soort uitdagende projecten steeds weer een bevredigende oplossing te kunnen aanreiken.

Action 1000 stores

Klik op de links om meer te weten te komen over de geschiedenis van Action en de speciale 1000stores-actie.

Bronnen:

Meer informatie over TEGELGROEP NEDERLAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!