home » projecten » Bouw »

Tegelgroep Nederland voorziet Hotel de Sterrenberg in Otterlo van tegelwerk bij renovatie

  • Bouw

Hotel de Sterrenberg in Otterlo is in 2017 compleet gerenoveerd. Voor het tegelwerk koos het projectteam voor Tegelgroep Nederland. “We kregen meteen het goede gevoel van ‘ze begrijpen het’,” vertelt Hans Bom, eigenaar van Hotel de Sterrenberg.

Tegelgroep Nederland voorziet Hotel de Sterrenberg in Otterlo van tegelwerk bij renovatie

No-nonsense levensgenieters

Hotel de Sterrenberg heeft 4 sterren, 44 kamers, 7 vergaderzalen, 2 zwembaden, een wellness, fitnessruimte en een keuken met culinair hoog niveau. Daarmee trekt het hotel levensgenieters met een toefje no-nonsense. (Inter)nationale gasten die hoge eisen stellen aan comfort, kwaliteit en hygiëne, maar ook houden van een persoonlijke benadering in een accommodatie met duidelijk eigen karakter. Naast toeristen heeft het hotel nagenoeg evenveel zakelijke gasten.

Moderne, frisse materialen

Hans en dochter Liset, afgestudeerd aan de hogere hotelschool en inmiddels directeur van Hotel de Sterrenberg, zaten vanaf het begin in het projectteam, samen met de architect (EVE architecten), interieurarchitect (Etiënne Bouten, B+B Interieurarchitectuur) en installateur (ITH). Hans: “We wilden een hotel met een natuurlijke, moderne en frisse uitstraling. Hygiëne vinden we heel belangrijk. Want, bij wijze van spreken, slaap je toch in andermans slaapkamer. Dan moet het extra fris zijn. Dat bereik je sneller met moderne dan traditionele producten.” In veel ruimtes zijn keramische tegels toegepast. “Vanwege hygiëne en onderhoud vind ik dat een logische keuze voor een hotel. Voor wellness is dat natuurlijk helemaal belangrijk,” vertelt Hans. 

Hotel de Sterrenberg

Bijzondere mogelijkheden

Voor Hotel de Sterrenberg is uiteindelijk bewust gekozen voor basic tegels, in de kleuren wit (Rhein glanzend gerectificeerd 30 x 60 cm) en donkergrijs (Marazzi Monolith Black 60 x 60 cm in de varianten Spazzolato en Naturale). “Als ik nu terugkijk, heb ik soms een heel klein beetje mijn twijfels,” verklapt Hans voorzichtig. “Er is zoveel bijzonders mogelijk. Maar van de andere kant, dit is ook weer heel tijdloos. Dat is ook een vorm van duurzaamheid.”

Frivole tegenhangers

De betegelde toonbanken in de lobby en het restaurant vormen frivole en opvallende tegenhangers van de tijdloze maar tegelijkertijd moderne wand- en vloeroplossingen. De voorzijde van deze meubels is bekleed met wandtegels van het merk Emil in de uitvoering 20 x 20 cm Kotto Deco Cenere. Hoewel de kleuren in het ingetogen pallet van grijs- en wittinten zitten, zorgen de uiteenlopende decors in deze serie en random plaatsing van de tegels voor een speels eigentijds effect.

Looppad

Een ander opvallend en slim interieurelement is het looppad in de lobby en het restaurant. Het is uitgevoerd in donkergrijze tegels en scheidt de overige vloervelden van hout en tapijt. Zodoende is het intensief belopen deel van de vloer optimaal slijt- en krasbestendig. Schoonmaken van het keramiek en het hout blijkt in de praktijk heel goed te doen in één en dezelfde handeling met een schrobmachine. Het type hout is hierop uitgezocht.

Hotel de Sterrenberg

Keuze voor Tegelgroep Nederland

“Via de interieurarchitect zijn we in contact gekomen met Tegelgroep Nederland,” vertelt Hans. “Mijn mond viel bijna open, door hoe alles gepresenteerd werd in de showroom in Andelst. Met grote gebaren, grote wanden met voorbeelden, mozaïekjes, ruimtes met leuke meubels erin. En, heel belangrijk, er werd ook goed geluisterd naar wat wij wilden. We kregen meteen het goede gevoel van ‘ze begrijpen het’. Dat was overigens vrij laat in het hele proces, pas rond oktober 2016. Dus het was allemaal best even stressen om alles op tijd binnen te hebben.”

Nazorg

Het jaar voor de opening was erg hectisch, herinnert Hans zich nog goed. “Vooral vlak voor de oplevering was het een gekkenhuis. Met heel veel bouwvakkers, installateurs en leveranciers over de vloer. Dan gebeurt er wel eens een ongelukje. Soms was er nazorg nodig om bijvoorbeeld lijmresten en andere vlekken op de vloer te verwijderen. Tegelgroep Nederland heeft ons daarbij uitstekend bijgestaan met advies.”

Meer informatie over TEGELGROEP NEDERLAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!