home » projecten » Bouw »

Tegelgroep Nederland werkt mee aan woningbouwproject Ethiopië

  • Bouw

Dat Tegelgroep Nederland een van de meest vooruitstrevende marktspelers op het gebied van wand- en vloertegels is, is bij de meesten wel bekend. Maar wist u dat Tegelgroep Nederland Projects ook regelmatig buiten de eigen landsgrenzen werkzaam is?

Tegelgroep Nederland werkt mee aan woningbouwproject Ethiopië

Niet alleen adviseert en levert het bedrijf regelmatig tegeloplossingen bij projecten in onze buurlanden. Ook is Tegelgroep Nederland betrokken bij projecten buiten Europa zoals een woningbouwproject in Ethiopië.  

Woningbouwproject Ethiopië

Een project bouwen in Ethiopië gaat natuurlijk heel anders dan in Nederland. Materialen zijn anders, maar ook de regelgeving, bouwmethoden en cultuur. De opdrachtgever van het woningbouwproject in het Afrikaanse land, de tot Nederlander genaturaliseerde Ethiopiër en oud marathonloper Aiduna Aitnafa, heeft daarom veel geïnvesteerd in het opleiden en aansturen van de plaatselijke bouwvakkers, loodgieters en tegelzetters. Het eindresultaat mag er dan ook zijn. Hier mogen alle betrokkenen trots op zijn.

Woningbouwproject Ethiopië

Toegepaste tegels

Bij de start van het project bracht de opdrachtgever een bezoek aan de showroom van Tegelgroep Nederland in Andelst. Samen met de adviseurs van het bedrijf koos hij de tegels voor het project. Het woningbouwproject betreft in totaal een betegeld wand- en vloeroppervlak van circa 2280 m2. Voor de circa 1100 m2 aan wandtegels is gekozen voor de wit glanzende Meissen in het formaat 30×60 cm. Een derde van de toegepaste vloertegels is uitgevoerd in JOS. Iroko houttegels in het formaat 23×120 cm en de uitvoering Vilema Taupe mat. De overige betegelde vierkante meters vloer bestaan uit de Urban serie van Porcelaingres in de kleuren White en Anthracite. Beide matte uitvoeringen hebben het formaat 60×60 cm (gerectificeerd) en een anti-slipwaarde van R10. De merken Meissen en JOS. komen uit het assortiment van Jos Haag, het merk Porcelaingres uit dat van VS Tiles.

Ijzersterke logistiek

De bestelling is per container vanuit Nederland verscheept naar Djibouti, het buurland van Ethiopië. Van daaruit is het transport over de weg naar de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa gegaan. De ijzersterke logistiek is al jarenlang een van de belangrijkste krachten van Tegelgroep Nederland. Ethiopië is weliswaar een exoot, maar activiteiten buiten de Europese Unie, zoals Noorwegen en Zwitserland, zijn de laatste periode duidelijk toegenomen. Tegelgroep Nederland heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met de extra regelgeving die daarbij komt kijken. Overigens vindt het transport binnen Europa gewoonlijk per vrachtwagen plaats. Sinds 2017 voldoen alle vrachtwagens die exclusief voor Tegelgroep Nederland rijden aan de Euro 6 norm en wordt er hard gewerkt aan de verduurzaming van de logistieke processen van het bedrijf.

Meer informatie over TEGELGROEP NEDERLAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!