Themabijeenkomst 'Nudging' een groot succes

  • Agrofood & Biobased

Dat was het thema van de bijeenkomst ‘Nudging’ op 26 oktober jongstleden in ZiN inspiratielab in Veghel. Zo’n 30 ondernemers uit de food sector namen hieraan deel.

Themabijeenkomst 'Nudging' een groot succes

Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van gezonde leefstijl. Het onderwerp staat dan ook hoog op de diverse innovatieagenda’s. Overheden en bedrijfsleven trekken samen op, o.a. via het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Bedrijven willen wel innoveren maar lopen in de praktijk aan tegen de hobbels van productherformuling, positioneringsvraagstukken en andere spelers op de markt zoals retail. Om producenten hierbij te helpen, organiseerden BOM, Rewin en AgriFood Capital in samenwerking met Inspiratielan ZiN een middag over nudging.

Rondleiding door de zintuigen

De bijeenkomst startte met een rondleiding door de zintuigen onder leiding van Elize Oosterling, programmamanager van ZiN. Onze zintuigen en (oude) patronen bepalen mede de keuzes in ons voedingspatroon. Alleen wanneer deze patronen worden doorbroken, is ander gedrag mogelijk. Nudging - een klein duwtje in de goede richting - is een methode om dat te realiseren, ook in food. Eva Groen-Reijman en Merije Rookhuizen van Wageningen UR gingen nader in op de verrassende wereld van nudging. De ondernemers kregen de mogelijkheid om hun eigen vraagstuk in te brengen. Na de pauze konden de deelnemers in een mini proeverij van Verstegen producten proeven waarin alternatieven voor suiker en zout waren gebruikt. Het geheel werd afgesloten door Dr. Samefko Ludidi van T.A.S.T.E. Hij ging hierbij in op de rol van Smaak en Lekker als motor van een gezonde voedselkeuze.

Geslaagde bijeenkomst

De ondernemers kijken terug op een geslaagde bijeenkomst met een inspirerend netwerk. In de toekomst worden ze verder ondersteund door de organiserende partijen. Meer informatie of aansluiten bij dit netwerk? Neem dan contact op met Daniella Corijn, programma manager Voeding en Gezondheid van AgriFood Capital: d.corijn@agrifoodcapital.nl.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!