home » projecten » Bouw »

Thermal2 rondt logistieke klus in Bergen op Zoom succesvol af

  • Bouw

Als specialist op het gebied van aluminium ramen en deuren leverde Thermal2 deze zomer weer een huzarenstukje af. Op ontwikkellocatie ‘Op de Weele’ aan de Blauwe Schuit in Bergen op Zoom voorzag het Roosendaalse bedrijf 39 verhuurappartementen van aluminium gevelpuien.

Thermal2 rondt logistieke klus in Bergen op Zoom succesvol af

Een (logistieke) uitdaging die volgens commercieel manager John Brands met succes is afgerond.

Het gebouw telt zeven verdiepingen en werd door Thermal2 dus geheel voorzien van aluminium gevelpuien met de profilering Reynaers CS77 en CP130. John Brands vertelt: “Reynaers is het systeemhuis dat de profielen levert die wij dan verwerken. Wij kopen kant-en-klare profiellengtes en onderdelen om daarvan dan zelf aluminium ramen en deuren van hoge kwaliteit te maken.”

Moeilijkheidsgraad

‘Op de Weele’ was voor Thermal2 een groot project. “Daarvan kunnen wij er qua omvang ca 1 per kwartaal handelen,” aldus Brands. “De moeilijkheidsgraad lag hem vooral in het tempo van monteren en de daarbij behorende logistiek. De steigerslag zakte iedere week één verdieping. We zijn begonnen met monteren op de zevende verdieping. De puien en het glas werden met een bouwkraan naar boven getakeld en uitgelopen en gemonteerd via de steiger. En zo iedere week een verdieping verder. In zeven weken tijd bereikten we de begane grond, zoals gepland in samenspraak met de aannemer. Die doelstelling hebben we ruim gerealiseerd: het is perfect verlopen.”

Samenwerking

Thermal2 was in Bergen op Zoom permanent met drie monteurs aanwezig en daarnaast was er natuurlijk extra inzet op transportdagen. De samenwerking met uitvoerder Bas Borghouts en aannemer Bergh Bouw uit Bergen op Zoom verliep prima. “Daardoor hebben we de logistieke uitdaging samen met het gehele bouwteam kunnen realiseren,” aldus Brands. “De aanvoer van het glas en de puien moest ook fasegewijs gebeuren omdat de bouwplaats zelf logistiek en qua opslag ook zijn beperkingen had. Dus het was een kwestie om alles precies op tijd aan te voeren en de verticale transporten richting de verschillende bouwlagen goed uit te kienen.”

Thermal2

Eind juni 2019 werden de laatste opleverpuntjes afgewerkt zodat de huurders snel van hun nieuwe woning en in dit geval ook van de aluminium ramen en deuren van Thermal2 kunnen gaan genieten.

Vliegveld Seppe

Het werkterrein van Thermal2 richt zich op West- en Midden-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. “We hanteren een cirkel van ongeveer 100 kilometer rond Roosendaal. Het volgende grote project is 71 appartementen in de Mercuriusstraat te Delft in samenwerking met BVR Bouw uit Roosendaal. We gaan ook Fase II van Vliegveld Seppe opstarten na de bouwvak. Dit project realiseren we in samenwerking met Aan de Stegge Roosendaal. Daarnaast zijn we ook volop bezig met het nieuwe grondstoffencentrum van Saver in Roosendaal in opdracht van ASK Romein. Dat zijn de grotere projecten die we momenteel onder handen hebben. De orderportefeuille is dus goed gevuld,” aldus een tevreden Brands.

Thermal2 is flexibel

Thermal2 heeft het personeelsbestand de afgelopen jaren versterkt met vier extra krachten: twee op de productie en twee op de montage. Brands daarover: “Wij kennen daardoor geen problemen met onze personele bezetting. Inmiddels bestaat ons team uit twintig medewerkers. Daarmee verzorgen we voor onze klanten het complete pakket: van calculatie tot engineering tot werkvoorbereiding, productie en montage. We hebben daarmee alles in eigen beheer en zijn dus flexibel op alle fronten zodat we de gemaakte afspraken ook kunnen waarborgen bij de montage.”

Auteur: Ron van Kuijk

Meer informatie over THERMAL2 B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!