Tijdig saneren van bovengrondse tankinstallaties bespaart een hoop kosten

  • Industrie

Wacht niet te lang met het (verplicht) verwijderen van bovengrondse tankinstallaties. Hetzelfde geldt voor onderhoud aan olie-water slibafscheiders. Wie er op tijd bij is, kan zich vaak een hoop kosten besparen weet ADJ Milieutechniek uit Werkendam.

Tijdig saneren van bovengrondse tankinstallaties bespaart een hoop kosten

Saneren bovengrondse tankinstallaties

Per 1 januari 2016 moeten bovengrondse tankinstallaties verwijderd worden. Dit zijn veelal oude brandstoftanks bij bijvoorbeeld boerenbedrijven of transportbedrijven. Hoewel de regelgeving hieromtrent soms wat grijs is – sommige omgevingsdiensten hanteren andere deadlines dan andere – is het verstandig om hiermee niet tot het laatste moment te wachten. “Want dan ben je vaak duurder uit”, weet Henri de Jong van ADJ Milieutechniek.

Transparant

Toch stellen veel bedrijven deze reiniging en sanering van brandstoftanks juist wel zo lang mogelijk uit. Omdat ze er de noodzaak nog niet van inzien of vanuit kostenoverwegingen. Dit terwijl een partij als ADJ Milieutechniek hierin ontzorgt tegen transparante tarieven. “Geen geintjes op de factuur, gewoon alles inzichtelijk en transparant.”

Van saneren tot aan nieuw leveren

De diensten van ADJ Milieutechniek zijn uitgebreid. Zo verzorgt de eerste hulp op milieugebied alles wat bij zo’n tanksanering komt kijken. Tot aan het leveren van nieuwe tanks. En voor wat ADJ Milieutechniek echt niet zelf kan, heeft het bedrijf goede partners. Maar ook bij het verleggen van werkzaamheden, wordt er altijd met de klant gecommuniceerd. “En die heeft er verder geen omkijken naar.”

KIWA certificaat

ADJ Milieutechniek is één van de grootste tankreinigingsbedrijven van Nederland. Het familiebedrijf regelt alles voor tankreiniging, sanering en bodemsanering. Zo moet een tank voldoen aan KIWA richtlijnen, maar ook de installatie eromheen moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. “Denk aan vloeistofdichte voorzieningen, bodemonderzoek, daar moeten ook certificaten voor worden behaald.”

Tanksanering ontzorgen

Waar sommige bedrijven lang wachten met hun tanksanering zijn er ook die juist van hun tank af willen. “Zij geven hun tank op om allerlei redenen. Voornamelijk vanwege de kosten en het milieuaspect.” Bedrijven willen groener worden, maar worden gek van de bijkomende kosten. ADJ helpt deze bedrijven door de tank op locatie te reinigen, waarna deze vernietigd worden. Vervolgens krijgen de bedrijven netjes een BRL 905 reinigingscertificaat. “De klant is dan volledig ontzorgd.”

24-uurs bedrijf

Sommige van deze klanten dateren al van decennia terug. “Als je het netjes oplost, komen ze terug.” Weet Henri de Jong. “Dan bellen ze je ook bij toekomstige problemen. Een oliespoor of andere verontreiniging.” Wat er ook loos is, ADJ lost het op. Dat is inmiddels bekend bij particulieren, bedrijven, gemeenten en omgevingsdiensten. Men kan altijd op ADJ Milieutechniek terugvallen, mede door de 24-uurs calamiteitenservice.

Oliewaterslibafscheiders ledigen

Ook het ledigen, reinigen en inspecteren van olie-water slibafscheiders is één van de activiteiten van ADJ Milieutechniek. Vanuit transportbedrijven bestaat er veel onwetendheid op dit gebied. Toch plaatst Henri de Jong daarbij een kanttekening: “Niemand kent de wet van binnen en van buiten. Bedrijven moeten zelf ook contact opnemen met milieudiensten, maar doen dat niet omdat het geld kost.”

Tijdig onderhoud scheelt kosten

Een onterechte opvatting als het aan De Jong ligt. “Goedkoop is duurkoop” weet hij. Door putten tijdig te inspecteren en aan te vullen met schoon water, weet zijn bedrijf een hoop ergernis en onnodige kosten te besparen. En er zijn nogal wat bedrijven met olie-water slibafscheiders. “Denk aan alle wasstraten die je in Nederland hebt, maar ook transportbedrijven met wasstraten. Of de vloeistofdichte vloeren bij tankstations.”

Inwendige inspectie

De olie-water slibafscheiders moeten ook inwendig geinspecteerd worden. Hieraan ligt kennis en goede reiniging ten grondslag. Ook de aanwezige vloeistofkerende vloeren kunnen gereinigd worden inclusief  roostergoten. En wat te denken van de kolkjes op het terrein. Als het water slecht wegloopt, moeten wij die misschien ook even periodiek leegzuigen.” Kortom een compleet parkmanagement oplossing in combinatie met totaal afvalstofmanagement kan ADJ verzorgen.

Maatwerk

ADJ Milieutechniek rekent daarvoor een scherp tonnagetarief. Het bedrijf kan dit zo scherp aanbieden doordat het beschikt over een eigen waterzuivering. We hebben klanten die pas bellen als ze het probleem hebben, we verzorgen periodiek onderhoud maar ook heel groot onderhoud. Wat de klant ook wenst, wij verkopen geen ‘nee’ en zijn overal zeer open in”, besluit De Jong.

Auteur: Bouke Tuit

Meer informatie over ADJ MILIEUTECHNIEK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!