Toekomst Schoonmaakbedrijven ontzorgt Vanderlande al 12,5 jaar

  • Zakelijke dienstverlening

Van het schoonhouden van de entreematten tot het ondersteunen bij evenementen: al 12,5 jaar doet Vanderlande uit Veghel een beroep op Toekomst Schoonmaakbedrijven. Naar volle tevredenheid.

Toekomst Schoonmaakbedrijven ontzorgt Vanderlande al 12,5 jaar

Vanderlande, wereldwijd markleider op het gebied van bagageafhandelingssystemen voor onder meer luchthavens, groeide de laatste jaren flink. Het Veghelse bedrijf, waar inmiddels zo’n 1.800 mensen werken, is gevestigd op de Vanderlande Campus. Voor het schoonhouden van die (nog altijd groeiende) campus doet het bedrijf een beroep op Toekomst Schoonmaakbedrijven. “Toekomst denkt actief mee over de inrichting van nieuwe panden en helpt ons zo om te komen tot een zo goed mogelijk, kostenefficiënt ontwerp.” 

Dagelijkse interieurverzorging

“Het gaat om een groot complex”, schetst Mariëlle Aldenhuijsen (Teamleader Facilities). “Toekomst neemt op de hele campus de dagelijkse interieurverzorging voor zijn rekening. Dan gaat het dus om het schoonhouden van de werkplekken van de medewerkers, maar ook om corvee – het schoonhouden van de buitenruimte – en de glasbewassing. Daarnaast ondersteunt Toekomst ons bij evenementen op en rond de campus.” De samenwerking heeft de vorm van een prestatiecontract, vertelt facility coördinator Melinda Wigmans. “Toekomst ondersteunt ons voor een bepaald aantal uren. De precieze invulling van die uren kan verschillen; Vanderlande is enorm in beweging, en dus veranderen ook onze prioriteiten op schoonmaakgebied.”

Meedenken

Daarmee is ook een van de sterke punten van Toekomst genoemd, vult Aldenhuijsen aan. “Toekomst toont zich altijd enorm flexibel en denkt voortdurend mee. Standaard overleggen we op operationeel niveau één keer per week met elkaar over lopende zaken; op directieniveau wordt er elk kwartaal overlegd.” De Vanderlande Campus groeit verder nog altijd, vervolgt Aldenhuijsen. “Ook op dit moment wordt er nog altijd druk gebouwd aan nieuwe panden. Toekomst denkt actief mee over de inrichting van nieuwe panden, bijvoorbeeld als het gaat om materiaalkeuze en de afwerking. Wat zijn vanuit schoonmaakoogpunt de beste keuzes? Mede dankzij dit meedenken van Toekomst kunnen we komen tot een zo goed mogelijk, kostenefficiënt ontwerp.”

Duurzaamheid

Een ander punt waarop Toekomst zich onderscheidt is duurzaamheid, vertelt Wigmans. “Zo doen ze regelmatig voorstellen voor een zo goed mogelijke afvalscheiding. En verder zetten ze voor het schoonmaken van grote vloeroppervlakken hun uiterst energiezuinige schoonmaakrobot in.”

Wekelijkse controleronde

Het feit dat veel Toekomst-medewerkers er al jaren werken, is volgens Wigmans een goed teken. “Lange dienstverbanden zeggen wel iets over een bedrijf. De mensen van Toekomst willen graag bij Vanderlande werken, dat merk je. Tijdens grote verbouwingen of verhuizingen schakelen ze ook altijd graag een tandje bij. We krijgen ook nauwelijks klachten van Vanderlande-medewerkers over de schoonmaak.” Sowieso is Toekomst klachten vaak voor dankzij de dagelijkse controleronde, vervolgt Wigmans. “Áls er al iets niet helemaal goed gaat, komen ze snel met een oplossing. Bovendien maakt Toekomst sinds kort gebruik van het LOSK-managementsysteem, waarbij niet alleen het visuele eindresultaat, maar het hele schoonmaakproces beoordeeld wordt.” Al met al een samenwerking die nog altijd goed bevalt, beaamt Aldenhuijsen: “We zijn gewoon heel blij met Toekomst Schoonmaakbedrijven.”

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over TOEKOMST SCHOONMAAKBEDRIJVEN B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!