Trainingscentrum Vlissingen, meer dan brandweer trainingen

  • Onderwijs & Training

Trainingscentrum Vlissingen staat bij menigeen bekend als ‘het trainingscentrum van de brandweer’. Gezien de historie van het bedrijf is dit niet zo gek, aangezien het jaren geëxploiteerd werd door personeel van de Stadsgewestelijke Brandweer Vlissingen-Middelburg.

Sinds 2010 is het Trainingscentrum echter meer dan dat, namelijk een zelfstandig, commercieel bedrijf wat een totaalpakket aan (bedrijfs)veiligheid aanbiedt. Naast brandweertrainingen wordt de brandweerkennis nu ook gebruikt voor BHV, EHBO en VCA cursussen van hoog niveau, en onderhoud aan en verkoop van blustoestellen, noodverlichting en AED’s. Ook kunt u hier terecht voor het ontwerpen of bewerken van een ontruimingsplan voor uw organisatie. Ons volledige dienstenaanbod is ISO en/of NEN gecertificeerd, wat garant staat voor hoge kwaliteit!

Bedrijfshulpverlening


Tijdens de BHV basisopleiding wordt alle kennis op het gebied van het verlenen van Eerste Hulp behandeld. De opleiding duurt 2 dagen en wordt gegeven door gecertificeerde (brandweer)instructeurs.

 

 

Dag 1 staat in het teken van Eerste Hulp. Met behulp van het lesboek wordt er actief lesgegeven. Reanimatie met behulp van een AED is het hoofdonderwerp en erg belangrijk bij deze lesdag. Theorie en praktijktraining verbandmiddelen wordt ook behandeld. Onze EHBO instructeur leert de cursisten wat belangrijk is bij het verbinden van verschillende soorten wonden, breuken en kneuzingen. Aan het einde van de dag volgt een theorietoets van het NIBHV.


Dag 2 staat in het teken van Brand en Ontruiming. In de ochtend geeft de brandweerinstructeur de cursisten theorie. Hierbij worden de branches waarin de cursisten werkzaam zijn actief betrokken. Met behulp van filmpjes en praktijksituaties wordt de lesstof doorgenomen. Dit maakt het voor een ieder interessant. Daarna wordt er geleerd te blussen met verschillende soorten blussers en blusstoffen (ook poeder!). Dit in tegenstelling tot veel andere opleiders, die maar met één blusstof werken. De oefeningen worden elke les weer anders ingedeeld. Er kan bijvoorbeeld brand in een auto worden gesimuleerd op de baan. Dit is afhankelijk van de groep cursisten en hun functie. Aan het einde van de dag volgt een theorietoets van het NIBHV.

Klik hier voor onze actuele cursusagenda!

 

Meer informatie over VEILIGHEIDSCENTRUM ZEELAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!