Trainingscentrum Vlissingen werkt voortaan samen met Rode Kruis

  • Zakelijke dienstverlening

Trainingscentrum Vlissingen heeft zich per 1 januari 2015 aangesloten bij het Rode Kruis. Dit betekent dat cursisten die een EHBO-cursus volgen een officieel, Europees erkend diploma ontvangen én dat de prijs van de cursussen daalt.

Trainingscentrum Vlissingen werkt voortaan samen met Rode Kruis

“Het was een bewuste keuze om van het Oranje Kruis over te stappen naar het Rode Kruis”, vertelt medewerker Mara Oele. “Beide organisaties staan voor kwaliteit en de inhoud van de cursussen is vergelijkbaar. Alleen is het Rode Kruis bij ons publiek bekender door de reclame die de organisatie maakt bij bijvoorbeeld evenementen en tv commercials. Het is fijn om ons daarbij aan te kunnen sluiten.”

Europees erkend

Diploma’s van het Rode Kruis zijn bovendien Europees erkend. “Handig voor de internationale bedrijven die hier in het havengebied actief zijn”, aldus Oele. “En doordat we niet meer verplicht zijn om gebruik te maken van externe examinatoren, is het goedkoper. Nu worden de examens afgenomen door onze eigen gecertificeerde kaderinstructeurs. Ook gemakkelijk: onze cursussen zijn nu online te boeken via de site van het Rode Kruis.”

EHBO voor aan kinderen

Een nieuw opgezette activiteit voor het centrum zijn de cursussen EHBO aan kinderen. “Ouders, verzorgers of andere geïnteresseerden leren in twee avonden wat van belang is bij calamiteiten waarbij kinderen betrokken zijn. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer een kind afwasmiddel heeft gedronken? De cursisten krijgen bruikbare tips en weten hoe te handelen als er iets gebeurt. Uiteraard staat kinderreanimatie als belangrijk onderdeel centraal.”

Interesse in het volgen van een EHBO-cursus? Check of je zorgverzekering het vergoedt. In sommige aanvullende zorgverzekeringen is het namelijk meegenomen. Trainingscentrum Vlissingen geeft naast EHBO-cursussen ook BHV-(herhalings)trainingen, brandweeropleidingen en trainingen op het gebied van ontruimen.

Meer informatie over VEILIGHEIDSCENTRUM ZEELAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!