Transatlantische handel optimaliseert vliegtuigproductie

  • Logistiek & Vervoer

Toonaangevende wereldwijde logistieke dienstverlener DB Schenker heeft onlangs een gestroomlijnd logistiek en transportsysteem ontwikkeld voor de productie van de eindassemblagelijn van Airbus in Mobile, Ala.

Transatlantische handel optimaliseert vliegtuigproductie

Als teken van sterke Europese-U.S. handelsbetrekkingen, zorgt deze ontwikkeling voor een toename van de werkgelegenheid voor de stad Mobile, terwijl Airbus zijn logistieke activiteiten kan verbeteren.

Roll-on / roll-off-terminal

Airbus werkte samen met DB Schenker om een logistiek plan te ontwikkelen voor de grotere zeeschepen van de fabrikant. Die schepen worden nu gebruikt voor het internationale transport van vier complete "scheepsstellen" per maand. Met behulp van een nieuwe roll-on / roll-off-terminal, een binnenvaartschip en een nieuw uitgebaggerde rivier, kan Airbus nu grotere schepen gebruiken om de componenten via water te vervoeren. In samenwerking met lokale aannemers vernieuwde DB Schenker daarnaast ook een pier (bij de fabriek) en bouwde het bedrijfeen nieuwe vliegtuighangar, die beide de just-in-time levering van de vliegtuigonderdelen mogelijk maken.

Een innovatieve aanpak

Tanguy Largeau, DB Schenker's Head of Vertical Market Aerospace Americas, zegt dat de logistieke dienstverlener een innovatieve aanpak heeft gekozen om het wegtransport van de onderdelen te verminderen en om de Europese activiteiten van Airbus te kopiëren. DB Schenker bedacht zo een manier om het transport via zeevracht en waterwegen te organiseren. Dat plan omvatte de realisatie van een volledig gerenoveerd dok, een pier en een nieuwe hangar. "We hebben de oplossing ontworpen en het project georganiseerd", zegt Largeau, die toevoegt dat DB Schenker schakelde met lokale autoriteiten, serviceproviders en Airbus zelf om het veelzijdige project tot een goed einde te brengen.

DB Schenker en Airbus

Een foutloze eerste run

Airbus gebruikte voor het eerst de nieuwe logistieke setup voor een verzending in mei. Michael L. Schoenfeld, Senior Vice-President en Head of Contract Logistics bij DB Schenker USA, licht toe dat dit innovatieve concept Airbus helpt om de waterwegen in het gebied te maximaliseren, de productie te verhogen en de bestaande infrastructuur te gebruiken. “In samenwerking met Airbus, lokale autoriteiten en leveranciers, hebben we deze oplossing ontworpen, en het project zo kunnen organiseren en regisseren dat de belangrijkste uitdagingen van Airbus zijn opgelost,” aldus Schoenfeld. "De eerste run met het nieuwe systeem was foutloos."

De ondernemersgeest van DB Schenker

Deze directe, positieve resultaten voorspellen veel goeds voor de Amerikaanse en Europese economieën die worden beïnvloed door dit innovatieve partnerschap, dat heeft bijgedragen aan het toevoegen en behouden van werkgelegenheid terwijl er ook nieuwe zakelijke kansen zijn gecreëerd voor serviceproviders in de omgeving. "Dit project, waarbij diverse afdelingen bij DB Schenker betrokken waren, geeft blijk van de ondernemersgeest van onze organisatie", zegt Schoenfeld. "We kregen een zakelijk probleem voorgelegd, bundelden expertise in verschillende afdelingen van onze organisatie en vonden een manier om tot een betere oplossing te komen."

Meer informatie over DB SCHENKER landtransport:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!