Twee Brabantse accommodaties bieden jongeren een extraatje onder de kerstboom

  • Toerisme & Recreatie

‘Welk boek zou je graag willen lezen?’ Of: ‘Van welke sport houd jij het meest?’ Deze vragen mochten jongeren in de regio Vught die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, onlangs beantwoorden. De actie is een initiatief van Landgoed Huize Bergen en EIGENTIJDSERF en heet de ‘Wensboom’.

Twee Brabantse accommodaties bieden jongeren een extraatje onder de kerstboom

Foto door: Daphne van der Voort

Opbrengsten van deze twee bijzondere hotel- en vergaderlocaties in Brabant gaan het hele jaar rechtstreeks naar de Joannes Bosco Stichting, die daarmee structureel drie goede doelen steunt. De stichting richt zich specifiek op jongeren tot 18 jaar die zich in een minder makkelijke situatie bevinden.

De Wensboom richt zich op jongeren van 12 tot 18 jaar op het middelbaar onderwijs. Waar de kleinere kinderen rond Sinterklaas vaak nog een extra cadeautje krijgen, vallen zij in deze periode vaak buiten de boot. In lijn met de goede doelen die ze via Joannes Bosco al ondersteunen, besloten Landgoed Huize Bergen en EIGENTIJDSERF daarom deze actie te initiëren.

Een extra goed doel

“Naast de drie goede doelen die wij al ondersteunen, wilden we daar in december,middels ‘De Wensboom’, graag een doel aan toevoegen. Via Stichting Leergeld zijn we in contact gekomen met de juiste doelgroep jongeren. Dit jaar hebben we voor de regio Vught gekozen.”

Hobby

Het cadeau dat de jongeren krijgen, wordt door Landgoed Huize Bergen en EIGENTIJDSERF vooraf afgestemd op een hobby of een interesse van de jongere. Het beoefenen van de gewenste hobby is namelijk om financiële redenen niet altijd voor iedere jongere haalbaar. Dat is jammer, want het is voor jongeren juist een manier om zich te blijven ontwikkelen.

Wenskaart invullen

Landgoed Huize Bergen in Vught en EIGENTIJDSERF nabij Oirschot willen jongeren hierin dan ook stimuleren. “Met hulp van Stichting Leergeld Vught ontvingen jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar van ons een wenskaart. Op deze wenskaart mochten zij een wens invullen die te maken heeft met hun hobby.”

Landgoed Huize Bergen

De hotel- en vergaderlocaties staan bekend om hun Brabantse gastvrijheid. Landgoed Huize Bergen, in Vught, kent twintig comfortabel ingerichte zalen voor grote en kleine gezelschappen. Deze monumentale villa ligt verscholen in een prachtig park en dateert uit 1916. De locatie in Vught beschikt tevens over tachtig stijlvolle hotelkamers.

EIGENTIJDSERF

EIGENTIJDSERF bevindt zich middenin de Brabantste Kempen, nabij Oirschot. Ook hier is plaats voor kleine en grote gezelschappen, met in totaal tien zalen. Net als de zalen bevinden alle hotelkamers zich op de begane grond zodat vanuit iedere ruimte uitzicht is op de bostuin van 7 hectare groot. Gasten worden in de watten gelegd en dragen met hun verblijf direct bij aan de goede doelen die door de Joannes Bosco Stichting worden gefinancierd.

36 wenskaarten

De goede doelen die beide locaties ondersteunen, richten zich het hele jaar door op de ontwikkeling van jongeren van verschillende achtergronden, culturen en religies. Voor de decemberactie hangen vanaf december 36 wensen in de Wensboom en op beide locaties.

Vertrouwen

De accommodaties zagen de afgelopen jaren dat leveranciers, relaties en gasten de actie een warm hart toedragen. “Hun vertrouwen waarderen we heel erg. Vorig jaar hadden we voldoende sponsorsen, om alle wensen te vervullen..” De gezinnen van de jongeren komen voor de feestdagen samen bij Landgoed Huize Bergen.: “Die middag komen jongeren hun cadeautje ophalen. Natuurlijk zorgen we daarbij voor iets lekkers voor alle aanwezigen.”

Voetbalsokken

Wie er die middag niet bij kan zijn, krijgt het cadeau alsnog uitgereikt door Stichting Leergeld. Behalve een nieuw paar voetbalsokken of een sportbroek, kan dat ook een jaarabonnement op een tijdschrift zijn of museum tickets.

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over EIGENTIJDSERF:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel.

Meer informatie over HUIZE BERGEN, LANDGOED:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!