Update over de doorontwikkeling van de testinstallatie in het Fieldlab CAMPIONE

  • Maintenance

Sinds de opening van de testinstallatie in het Fieldlab CAMPIONE op 4 november 2016, wordt gesproken over de doorontwikkeling ervan. Het gaat dan bijvoorbeeld om het onderwijs, hoe kunnen zij de installatie inzetten binnen de lesprogramma’s?

Update over de doorontwikkeling van de testinstallatie in het Fieldlab CAMPIONE

Wat is er nodig zodat bedrijven er specifieke experimenten op kunnen uitvoeren? Hoe is de installatie ook te gebruiken om demo’s op te kunnen geven?

Vanuit de regio wordt nu ook gekeken naar de langere termijn. Hoofdvraag is dan: hoe kan de testinstallatie ook voor andere partijen van nut zijn? En hoe kunnen we deze installatie optimaal blijven inzetten, ook nadat de projecttermijn van het Fieldlab CAMPIONE afgelopen is?

Virtual Reality als vergezicht

Een mooie ambitie op de lange termijn is virtual reality (VR). De fysieke testinstallatie uitbreiden met virtual reality onderdelen zou veel kansen kunnen bieden. Denk dan aan het oefenen en trainen van spannende situaties of bijzondere omstandigheden: er blijkt een brand in de testinstallatie. Hoe ga je hier als technical engineer mee om? Voornamelijk Avans Hogescholen ziet hier veel kansen om haar studenten te kunnen trainen in een praktijksituatie.

Serious game

Ook andere VR-toepassingen zijn denkbaar: faalmechanismes en onderhoudstrategieën kunnen worden gesimuleerd om erachter te komen welke de meest efficiënte  is voor een bepaald doel. Er zou zelfs op termijn een serious game van worden ontwikkeld. Meerdere onderhoudsscenario’s en faalmechanismes die door een spel ingezet kunnen worden om te bepalen welk scenario het beste werkt. Ericsson is hierbij betrokken met haar IoT-platform.

Koeltoren

Cool Industries en Pathema stelden eerder al een uitbreiding van de installatie voor in de vorm van een koeltoren. Met een koeltoren kunnen testen met heet water uitgebreid worden. Ook doen zij onderzoek naar de mogelijkheid om zonder toevoeging van chemische stoffen verkalking van de leidingen te voorkomen. Zij gebruiken hiervoor de Vortex-techniek: door middel van een luchtwervel kristallisatie en ophoping van kalk tegengaan. Dit zou een mooie uitbreiding zijn op de huidige testen.

Corrosiestraat

International Flavours & Fragrances (IFF), een bedrijf in kunstmatige geuren en smaken, bracht eerder dit jaar een specifieke vraag in: “Hoe kunnen wij de aanslag in leidingen niet destructief en goedkoop meten?”. Er wordt nu gesproken om een corrosiestraat in te richten op het Fieldlab. Corrosie is een proces dat over jaren heen ontstaat, met voorbewerkte leidingen kunnen testen op het Fieldlab in Rijen versneld worden.

Smart Library
Uit al deze deelprojecten rondom de testinstallatie komen veel waardevolle modellen en informatie over welke strategie voor welk doel en op welk moment de meest slimme is. De CAMPIONE-partners willen deze modellen vastleggen in een Smart Library.

 

 

Meer informatie over World Class Maintenance:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Avans Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!