‘Van der Linden Groep is strategische logistieke partner met eigen warehouse’

  • Logistiek & Vervoer

Het Waalwijkse bedrijf Mega Ceramics kiest er bewust voor om zijn producten door een lokale transporteur door heel Europa te laten vervoeren. Dat gebeurt door Van der Linden Groep.

‘Van der Linden Groep is strategische logistieke partner met eigen warehouse’

Foto: Frans Dilven, directeur Frans Dilven Mega Ceramics

“De chauffeurs houden zich heel goed aan hun afspraken en ze werken heel zorgvuldig. Voor onze producten is dat essentieel”, zegt directeur Frans Dilven. 

Producten van aardewerk zijn kwetsbaar

Mega Ceramics behoort tot Europa’s grootste im- en exportbedrijf in tuin-, balkon-, terras-, interieur- en sfeerartikelen. “Veel van onze producten zijn gemaakt van aardewerk”, zegt Dilven. “Daardoor zijn ze kwetsbaar. Voor ons is het daarom heel belangrijk dat daar zorgvuldig mee wordt omgegaan. De chauffeurs van Van der Linden Groep weten wat er van hen wordt verlangd om ervoor te zorgen dat onze producten heel bij de afnemers komt.”

Een lokaal transportbedrijf, dus korte lijnen

Mega Ceramics vervoerde zelf de producten naar de klanten met een neventak: megatransport. Zeven jaar geleden werden de vrachtwagens van de hand gedaan. “We wilden de focus leggen op onze corebusiness. Bovendien kun je transport beter overlaten aan specialisten.” Naast ons eigen wagenpark reden er al acht jaar vrachtwagens van Van der Linden Groep voor ons. Dus wisten we wie we in huis haalden: een zeer betrouwbaar bedrijf, gespecialiseerd in groupagetransport.” Het transportbedrijf komt ook uit Waalwijk. “Voor ons is dat essentieel. Doordat de fysieke afstand klein is, kun je snel schakelen. Onderling contact, dus elkaar in de ogen kunnen kijken, vinden we belangrijk. Dus zitten we regelmatig met Sander aan de tafel.”

Strategische partner met eigen warehouse

In die gesprekken tussen Frans Dilven en directeur Sander van der Linden is er een rode draad: hoe kunnen we het transport verbeteren? “Dat is een vaste modus in het denken van Sander. Daarin is hij een echte strateeg. Sander gaat uit van een win-winsituatie: hoe worden we er allebei beter van? Van der Linden Groep heeft een eigen warehouse. “In Waalwijk, dichtbij dus. In het hoogseizoen, van januari tot en met april, voldoet onze opslag niet. Dan kunnen de vrachten bij Van der Linden worden gestald.”

Makkelijk in de omgang, sterk in communicatie

De producten van A naar B vervoeren. Op tijd afleveren. En dat zonder stukken te maken. “Van der Linden Groep voldoet daar volledig aan. Maar er is meer wat we prettig vinden. Je merkt dat het transportbedrijf alles op orde heeft. De chauffeurs doen met veel plezier hun werk, ook dat voelt prettig. Ze zijn makkelijk in de omgang, kunnen goed communiceren. Het zijn altijd vaste chauffeurs, dus kennen ze onze medewerkers goed. Dan kun je efficiënt werken.”

Regionale Overslag Centrum Waalwijk: hetzelfde DNA

Van der Linden Groep bestaat uit twee takken: Van der Linden Transport en Regionale Overslag Centrum Waalwijk. ROC Waalwijk biedt hét alternatief voor transport van zeecontainers over de weg: vervoer per binnenvaart. “We bestellen onze producten vooral in Azië. Die containers komen bij ROC Waalwijk aan. We vinden het prettig dat die twee bedrijven onder één paraplu zitten. Dan ben je ervan verzekerd dat er op dezelfde manier wordt gewerkt. En ook voor ROC Waalwijk geldt: het is dichtbij, dus kun je snel schakelen.”

Auteur: Kees Klijn

Meer informatie over LINDEN GROEP, VAN DER :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Everts & Weijman Everts & Weijman

Beleef Groen, Geniet Groen