Van der Sneppen voltooid 'afdaken met zeil'-project

  • Zakelijke dienstverlening

Het ontwerp en de productie van een zeiloverkapping is een aparte tak van sport. Zeilmakerij Van der Sneppen BV uit het Zeeuwse Terneuzen verrichte voor een van haar klanten wel een erg bijzonder project.

Van der Sneppen voltooid 'afdaken met zeil'-project

Op- en overslagbedrijven plaatsen de in- en uitgaande goederen vaak op houten pallets. Op het buitenterrein van één van onze klanten is met betonnen legioblokken een (tijdelijke) ruimte gecreëerd voor de opslag van deze pallets. De pallets staan buiten in de regen, maar kunnen niet drijfnat in gebruik worden genomen. Hiervoor hebben wij de klant een efficiënte oplossing geboden waarbij het nat worden en slijtage van de pallets wordt tegengegaan, namelijk een overkapping van zeil. De overkapping is met een kraan te verplaatsen en eenvoudig te (de)monteren.

Situatie ter plaatse

Om tot het juiste ontwerp te komen wordt vooraf de situatie op locatie bekeken. De constructie wordt ingemeten en indien nodig worden de bouwtekeningen van de constructie erbij gehaald. In dit geval is in overleg met de klant gekeken naar de mogelijkheden en een keuze gemaakt voor het ontwerp.

Ontwerp

In de tekenkamer worden alle aantekeningen en opmerkingen verzameld en samengevoegd tot een definitief ontwerp. De tekenaar maakt een volledige tekening van het te realiseren product, voorzien van alle afmetingen en snijpatronen. Door de snijpatronen in te lezen in de snijmachine kan de snijrobot alle lijnen tot op de millimeter nauwkeurig uitsnijden. Alle individueel uitgesneden patronen worden verzameld en vervolgen hun weg naar de werkplaats.

Werkplaats

In onze gespecialiseerde werkplaats worden alle losse onderdelen samengevoegd tot één geheel. Het zeil wordt hoogfrequent gelast waardoor er een muurvaste lasnaad ontstaat met dezelfde sterkte als het materiaal zelf. Verder wordt het zeil waar nodig genaaid met rotbestendig Tenara® garen. Dit garen behoudt de sterkte van de stiknaad, zelfs onder de zwaarste outdoor-condities. Het degenereert, barst noch breekt, ondanks extreme weersinvloeden c.q. temperaturen of chemicaliën.

Montage

Nadat het zeil volledig is afgewerkt is het tijd voor de montage. Twee gespecialiseerde medewerkers vertrekken naar de locatie en monteren het frame met behulp van onze hoogwerker op de legio blokken. Vervolgens wordt het zeil perfect passend op de constructie gespannen. Na montage vindt er een laatste kwaliteitscontrole plaats. Indien er nog aanpassingen nodig zijn kan dit ter plaatse worden gerealiseerd. We laten namelijk nooit iets achter waar de klant of wijzelf niet tevreden over zijn.!

Uw probleem 'omzeilen'?

Bezoek onze website www.vandersneppen.nl of neem direct contact met ons op via e-mail Info@vandersneppen.nl of telefoon 0115-618840.

Meer informatie over SNEPPEN, ZEILMAKERIJ VAN DER:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!