home » projecten » Bouw »

Van Haren installaties B.V. bouwt aan nieuw Regiokantoor Rabobank LvC&M

  • Bouw

Naast het nieuwe Maasziekenhuis realiseert Van Haren installaties in een bouwteam samenwerking met o.a. Van der Heijden Bouw uit Schaijk/ Martens bouw uit Beugen en ETB Nabuurs uit Boxmeer, het nieuwe advies- en bestuurscentrum van Rabobank LvC&M.

Van Haren installaties B.V. bouwt aan nieuw Regiokantoor Rabobank LvC&M
Plaats   Boxmeer
Opdrachtgever   Rabobank LvC&M Boxmeer
Adviseur   Nelissen Eindhoven
Bouw

Van Haren installaties B.V.
  Elektro Technisch Buro Nabuurs
  Van der Heijden Bouw
  Martens bouw
Startdatum   maart 2012
Oplevering   juli 2013

Een van de uitgangspunten ten aanzien van de identiteit van het nieuw te bouwen kantoor van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen is dat duurzaamheid zichtbaar dient te zijn.

Duurzaamheid komt tot uitdrukking in een BREEAM certificering, ‘very good’., hiermee is dit de eerste  Rabobank met een BREEAM certificaat.  

BREEAM is een meetinstrument voor de beoordeling van gebouwen, hierbij wordt gekeken naar duurzame maatregelen op het gebied van management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval en vervuiling.

Met alle betrokken partijen in het bouwteam is een selectie gemaakt van maatregelen die goed aansluiten bij het ontwerp, dit zijn o.a. warmtepomp installaties met warmte/koudeopslag in de bodem, energiezuinige liften, energiezuinige verlichting, zeer goede gebouwschil, waterbesparende voorzieningen en beperking van overlast ten gevolge van de bouw, de geluid- of de lichtuitstraling.

Energieopwekking vind plaats doormiddel van een warmtepomp in combinatie met bronnen in de grond. De warmtepomp verwarmt het gebouw in de winter en zorgt voor de koeling in de zomer. De bronnen of wel WKO (warmte- en koudeopslag), is een methode om warmte en koude op te slaan in de bodem. Er ontstaat een wisselwerking. In de zomer gebruikt men het koele grondwater om het gebouw te koelen, opgewarmd water wat hierbij ontstaat wordt opgeslagen in de bodem om in de winter opgepompt te worden om het gebouw te verwarmen. Doormiddel van klimaatplafonds worden de verschillende ruimtes verwarmt/ gekoeld. In combinatie met de luchtbehandelingsinstallatie wordt er een aangenaam binnenklimaat gerealiseerd, waarin de gebruiker goed kan functioneren. 

Video bij artikel

Meer informatie over HAREN INSTALLATIES B.V., VAN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!