Veel animo voor seminar bij BICON Laboratories

  • Technologie

Bij BICON Laboratories in Helmond blijven de aanmeldingen binnenstromen voor het seminar dat het bedrijf in maart houdt. Er is zelfs zo veel belangstelling dat er een derde dag is toegevoegd. RegioinBedrijf ging in gesprek met Frank Engelen, directeur van BICON Laboratories.

Veel animo voor seminar bij BICON Laboratories

Op 14, 15 en 16 maart is het zover. Dan worden relaties en andere belangstellenden gratis voorgelicht over wat BICON Laboratories voor hen kan betekenen en vertellen interessante sprekers over de laatste ontwikkelingen in de wereld van het uitvoeren van EMC-metingen (elektromagnetische compatibiliteit).

Elektromagnetische compatibiliteit

Directeur Frank Engelen is enthousiast: “Voor het seminar ruimen we een deel van ons laboratorium leeg, zodat we iedereen letterlijk een inkijkje kunnen geven in ons bedrijf. Doel is om kennis te delen. Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van EMC-metingen (elektromagnetische compatibiliteit). Met deze metingen kan worden aangetoond of apparatuur gevoelig is voor storingen van buitenaf en of het zelf geen storing op andere apparatuur veroorzaakt.”

CE-markering

Voordat een product op de markt mag worden gebracht, moet het voldoen aan alle relevante Europese richtlijnen. Zo moet een elektrisch of elektronisch product, zoals een koffiezetapparaat, waterkoker of telefoon een CE-markering hebben. Zo’n markering duidt aan dat het apparaat voldoet aan alle relevante richtlijnen.

Intensieve samenwerking

“70% van de producten die wij testen voldoet in eerste instantie niet aan de gestelde eisen”, aldus Engelen. “Wij kijken dan waar het probleem zit, reproduceren het probleem en adviseren de klant hoe zij het op kunnen lossen, zodat ze wel aan de richtlijnen voldoen. Binnen dit vakgebied zijn er altijd ontwikkelingen dus het seminar is ook interessant voor bestaande klanten. Maar zeer zeker ook voor ondernemers en bedrijven voor wie het produceren van elektronische of elektrische producten nieuw is. Wij kunnen ze adviseren en begeleiden zodat ze aan alle eisen voldoen. Het seminar organiseren we samen met Würth Elektronik Nederland, een Duits bedrijf dat onder andere condensatoren en filters levert waarmee je storingen kunt onderdrukken. Zij hebben ook veel kennis en kunde in huis. Daarom werken wij veel met hen samen.”

Vervolg

BICON Laboratories houdt één keer per twee jaar een dergelijk evenement in samenwerking met Würth Elektronik Nederland: “Dit is de zesde keer. Maar dit seminar is eigenlijk een vervolg op de laatste editie. Extra aandachtspunten zijn PCB-layout, filters en het gebruik van condensatoren. Naast de sprekers zijn er ook demonstraties en kunnen er natuurlijk ook vragen gesteld worden.”

Aanmelden voor het seminar.

Auteur: Ron van Kuijk

Meer informatie over BICON LABORATORIES B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!