Veel belangstelling in de regio voor scenarioplanning

  • Arbeidsmarkt

Op 7 februari jl. ontvingen AgriFood Capital Werkt! en VNO-NCW Brabant Zeeland zo’n 20 enthousiaste MKB-ondernemers voor een bijeenkomst over scenarioplanning.

Veel belangstelling in de regio voor scenarioplanning

In een interactieve ontbijtsessie nam Frank Kanters, docent Avans Hogeschool, de deelnemers mee in de wereld van veranderende (arbeids)marktvraagstukken.. Een bekend vraagstuk is die van het toenemende personeelstekort doordat vraag en aanbod niet goed op elkaar aansluiten.

In scenarioplanning worden verschillende toekomstbeelden geschetst. Deze methodiek biedt houvast om met onzekerheden om te kunnen gaan. Inzicht in morgen is immers belangrijk om vandaag al de juiste beslissingen te kunnen nemen. Scenarioplanning vervangt in feite de traditionele SWOT-analyse. Om een gevoel te krijgen bij deze methodiek werden tijdens deze bijeenkomst gezamenlijk diverse scenario’s uitgewerkt.

De ontbijtsessie Scenarioplanning is de eerste in een reeks van drie. In april en juni vinden de andere sessies plaats. Als vervolg op deze eerste bijeenkomst organiseren AgriFood Capital Werkt! en VNO-NCW Brabant Zeeland op 31 mei a.s. een (gratis) training. Hierin gaan ondernemers onder begeleiding actief aan de slag met scenarioplanning van hun eigen bedrijf.

Scenarioplanning is een onderdeel van de aanpak Strategische Personeelsplanning in Noordoost-Brabant. Meer informatie: Jos van Asten, j.vanasten@agrifoodcapital.nl.


Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!