home » projecten » Bouw »

Vernieuwd onderkomen voor Politieacademie Apeldoorn

  • Bouw

De Politieacademie te Apeldoorn heeft een flinke gedaantewisseling ondergaan. Nieuwbouw, verbouw en renovatie van het complex leverden een modern en duurzaam onderwijscentrum op.

Vernieuwd onderkomen voor Politieacademie Apeldoorn

Nieuwe technieken in monumentaal pand

De Politieacademie in Apeldoorn is het centrum voor kennis en opleiding van de Nederlandse politie. Het complex bestaat uit negen panden en een parkeergarage. Twee panden zijn nieuw gebouwd, andere delen van het complex zijn gerestaureerd en verbouwd.

Er lag voor BAM Techniek een mooie uitdaging om het oude met het nieuwe te combineren. Zo werd er een compleet nieuwe installatie in een monumentaal pand geïntegreerd. Eén van de eisen was dat de buitengevel inclusief kozijnen gehandhaafd zou blijven. Daarom is in het ontwerp voor de ventilatie gebruik gemaakt van een overstroomprincipe waarvan de kozijnen onderdeel uitmaken.

Duurzame installaties

BAM Techniek heeft voor dit project duurzame installaties gerealiseerd, bestaande uit: frequentiegeregelde ventilatoren, warmteterugwinning, beperken van bedrijfsuren, koelplafond, plafondverwarming, gebouwbeheerssystemen en warmte- en koudeopslag (WKO). Door al in een vroeg stadium  met de opdrachtgever de mogelijkheden voor monitoring en optimalisatie te bespreken, kunnen deze installaties het maximale rendement genereren.

Modern instituut

De restauratie, verbouwing en uitbreiding namen anderhalf jaar in beslag, en het resultaat mag er zijn. De Politieacademie beschikt weer over een modern en optimaal ingericht instituut. Op de Politieacademie vindt werving, selectie en opleiding van agenten plaats.

Ook geldt de academie als een centraal kennisinstituut voor de politie. Er zijn verschillende leslokalen, collegezalen, een open leercentrum en specifieke onderwijsvoorzieningen. Zo zijn er praktijklokalen voor bloedonderzoek, veldonderzoek, vier woningen voor praktijkonderzoek en computerlokalen voor digitaal rechercheren.

BAM Techniek is trots dat het aan dit prachtige, duurzame project mee heeft mogen werken.

Meer informatie over BAM BOUW EN TECHNIEK B.V. REGIO OOST:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!