Vierde themamaand We Are Food jaar van start

  • Agrofood & Biobased

Onlangs heeft de kick-off van de vierde themamaand binnen het We Are Food jaar plaatsgevonden. Onder het thema ‘De Gezonde School’ gaat kartrekker Scholengroep Het Hooghuis in Oss van start met het project ‘Wereldburger’.

Vierde themamaand We Are Food jaar van start

Scholengroep Het Hooghuis in Oss schenkt al veel jaren aandacht aan het zijn en blijven van een gezonde scholengemeenschap. Met het project ‘Wereldburger’ gaan zij echter nog een stapje verder. In de maanden mei en juni worden 5000 leerlingen van de scholengemeenschap uitgedaagd om aan de slag te gaan met duurzaamheid, gezondheid en (eet)-culturen.

Webapplicatie

De basis van het project wordt gevormd door een webapplicatie waarmee leerlingen een eigen unieke ‘Wereldburger’ kunnen ontwerpen. Tijdens het project ontdekken zij ingrediënten uit de hele wereld en maken ze kennis met gezonde voeding. Daarbij komen ze er achter hoe producten groeien, ontdekken ze welke smaken goed met elkaar combineren en verdiepen ze zich in elkaars culturen. Uiteindelijk stellen de leerlingen digitaal hun eigen burger samen.

Aftrap project ‘Wereldburger’

Op 14 mei werd de aftrap gegeven voor het innovatieve lesprogramma. Op die dag werd de app in gebruik genomen waarmee de leerlingen aan de slag gaan. De centrale directie Tanja Peters en Jeroen Donders onthulden samen met de enthousiaste leerlingen een reusachtige mobiele telefoon met een verwijzing naar de app.

Winnende wereldburger

In juni worden de beste tien hamburgers samen met koks ‘in het echt’ bereid en geproefd en op 16 juni 2018 wordt de winnende wereldburger gepresenteerd tijdens het OSS4GLOBALGOALS event in de Gemeente Oss.

Meer informatie over We are food:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!