Vijf hogescholen werken samen in Centre of Expertise Food

  • Agrofood & Biobased

Het Centre of Expertise Food (CoE Food) draait sinds januari 2014 op volle toeren. Het centrum focust zich momenteel op het vullen van de projectportfolio.

Vijf hogescholen werken samen in Centre of Expertise Food

Een aantal projecten is inmiddels opgestart, zoals de ontwikkeling van een hartig hapje voor mensen met kauw- en slikproblemen. Het Centre of Expertise Food is een samenwerking tussen vijf hogescholen en het bedrijfsleven met een focus op praktijkgerichte kennisontwikkeling. Het CoE Food heeft als pijlers duurzame voedselproductie, gezonde productsamenstelling en beleving van voedsel door de consument. De pijlers werden samengesteld op basis van de behoeften van bedrijven in de sector.

Diverse projecten gestart

Eerder dit jaar hield het CoE Food haar kick-offbijeenkomst in Utrecht met als thema ‘Voeding voor Senioren’. Tijdens deze kick-off brainstormden zo’n 50 vertegenwoordigers van food-bedrijven, zorginstellingen, overheid en kennisinstellingen om voor dit thema ideeën voor projecten te bedenken. Inmiddels zijn al diverse projecten opgestart. Een voorbeeld is de ontwikkeling van een hartig tussendoortje voor mensen met kauw- en slikproblemen door een groep van bedrijven, verzekeraars en een zorginstelling. Ook wordt er gewerkt aan een nieuw regionaal voedselsysteem: de ontwikkeling van een lokale ‘voedselhub’, een project met samenwerkende bedrijven en kennisinstellingen. In alle projecten werken studenten en experts van de bedrijven en hogescholen samen aan innovatieve oplossingen op praktijkvragen. Het centrum staat open voor samenwerking en nieuwe partners.

40 bedrijven tekenen intentieverklaring

Het CoE Food bestaat uit Hogeschool Inholland, CAH Vilentum, Stoas Vilentum, Hogeschool Van Hall Larenstein en HAS Hogeschool. Inmiddels draaien er al een aantal onderzoeksprojecten waarin hogescholen en bedrijven samenwerken. Binnen het CoE Food is subsidie beschikbaar voor innovatieve projecten met de voorlopers uit de sector, waarbij het van belang is dat alle partners een stevige bijdrage leveren. Zo’n 40 innovatieve bedrijven en organisaties uit de foodsector hebben inmiddels een intentieverklaring getekend waarin ze aangeven te willen samenwerken met het centrum.

Meer informatie over HAS Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!