VIRO helpt bij diverse investeringsprojecten

  • Technologie

Ingenieursbureau VIRO wil industriële organisaties helpen beter te presteren. Door haar brede én specialistische activiteitenpalet kan VIRO haar klanten op veel manieren ondersteunen. Zo biedt de organisatie management en ondersteuning bij projecten waarmee investeringen zijn gemoeid.

VIRO helpt bij diverse investeringsprojecten

Foto: Ernst Stokkelaar, Commercieel Manager VIRO vestiging Hengelo.

Support op maat bij upgrading of vernieuwing van de productie

De industrie kent investeringstrajecten in tal van soorten en maten. Investeringen in capaciteitsverhoging, in verbetering van de efficiency, in verduurzaming of bijvoorbeeld in het kader van MVO maatregelen. Industriële organisaties zijn doorgaans lean en efficiënt ingericht op het draaien van productie. De invulling, de technische uitvoering en het managen van investeringstrajecten behoren dan niet altijd tot de core business. Zulke trajecten vragen dan al snel om tijdelijke versterking van de eigen organisatie met gerichte kennis en vaardigheden. En dat is precies waar VIRO kan helpen: met het van A tot Z ondersteunen van de klant om zijn investeringen beheerst, onderbouwd en doortastend doorgevoerd te krijgen.

“De klant kan zich blijven concentreren op zijn core business”

Partner van Wavin

VIRO vertaalt de ambities en ideeën van de klant naar een doeltreffend en concreet uitvoeringsplan, inclusief scherpe focus op de aspecten waarop de klant ondersteuning nodig heeft. “De klant kan zich blijven concentreren op zijn core business”, vertelt Programma Manager Ernst Stokkelaar van VIRO: “Wij ondersteunen vanuit elke denkbare discipline die per situatie nodig is. Van integraal projectmanagement en engineering tot bijvoorbeeld energiestudies of plant simulation.” Zo is Ernst ook betrokken bij de samenwerking van Wavin met VIRO: “Een eenvoudig voorbeeld: bij de aanschaf van een machine stellen wij, met optimale inzet van de kennis en wensen van de klant, de specificaties op en beoordelen de oplossingen uit de markt. Maar het kan ook ingewikkelder. Voor de vervanging van de AGV-systemen, de zelfrijdende transportsystemen voor containers, maakten onze specialisten een 3-D simulatie voor de ideale lay-out van de routing. Voor een andere vestiging maakten we een studie voor de warmtehuishouding. We zijn de vaste partner van Wavin voor de met name wat grotere en complexere vraagstukken, waar tijd, slagkracht of specifieke kennis niet voorhanden is in de eigen organisatie.”

Jan Maarten Kolenbrander is Site Manager van Wavin in Hardenberg: “VIRO heeft op een prettige manier overgenomen hoe wij onze projecten runnen. Ze zijn enorm vakkundig en heel breed georiënteerd. Het AGV project hebben zij vlekkeloos uitgevoerd. Het grootste risico bij investeringstrajecten is dat ze uit de hand lopen, groter worden en langer duren dan gepland. Dan ben je al een deel van de beoogde besparingen kwijt. VIRO heeft zich perfect aan de tijdlijn gehouden. Daar zijn we erg tevreden over.”

Meer informatie over VIRO:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!