Virtuele expositie geeft kijker kans op ontdekkingstocht

  • Zakelijke dienstverlening

Onlangs heeft Architectuurproducties een virtuele expositie vervaardigd in opdracht van Material Sense.

Virtuele expositie geeft kijker kans op ontdekkingstocht

Material Sense is een dynamisch bedrijf voor materiaalinnovatie, dat ontwerpers, onderzoekers, technologie- en maakbedrijven in een actief netwerk met elkaar verbindt. Material Sense ontwikkelt nieuwe producten en toepassingen van materialen en inspireert innovatief materiaalgebruik in de vorm van exposities.

De basis van deze virtuele expositie is een virtual tour zoals Architectuurproducties doorgaans levert. In tegenstelling tot een traditionele virtual tour is deze virtuele expositie een wandeling door een fictieve ruimte, waarbij je als gebruiker zelf in staat bent om op ontdekkingstocht te gaan. Er is geen overzichtskaart of looproute vooraf bepaald of vastgelegd en ook de producten zijn soms uit verhouding weergegeven.

3D model

Het 3D model van de virtuele expositie is door Architectuurproducties op basis van het schetsontwerp van Material Sense opgezet. Een eenvoudige, maar goed doordachte plattegrond lag hier aan ten grondslag. Door nauw samen te werken is er een goede en logische rondwandeling ontstaan met de mogelijkheid voor toekomstige uitbreidingen. Dit is één van de voordelen van een Virtuele expositie in tegenstelling tot een echte expositie.

Producten en hun eigenschappen

Architectuurproducties heeft, los van de ruimte, ook alle objecten en zichtbare materialen zo natuurgetrouw mogelijk gemaakt en voorzien van de juiste materiaaleigenschappen. Mede hierdoor krijgt het geheel een fotorealistisch uiterlijk en sta je, als gebruiker, zelf echt tussen de nieuwe producten en materialen.

Interactiviteit

Een ander voordeel van deze virtuele expositie is de toegevoeging van interactieve componenten. Via popups is er op verschillende plaatsen in de expositie extra informatie op te vragen, denk hierbij aan video’s, foto’s en panoramic objects. Los van deze popups is via hotspots in de expositie ook een koppeling naar de Moving Materials Database gemaakt. Deze informatie geeft alle details weer van een bepaald product of materiaal. De basis van deze virtuele expositie is gelegd en zal in de toekomst verder worden aangevuld, aangepast of uitgebreid gaan worden.

De virtuele expositie kan worden bekeken op de site van Moving Materials.

Meer informatie over ARCHITECTUURPRODUCTIES B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!