Viu More en PIA Automation werken samen aan toepassing Augmented Support

  • Technologie

Het leveren van service en support tijdens maintenance-, field service- en customer supportactiviteiten gebeurt vandaag de dag nog vooral via de telefoon of via een ‘gewone’ videoverbinding.

Viu More en PIA Automation werken samen aan toepassing Augmented Support

Deze vorm van klantenservice leidt echter heel snel tot een te trage responsetijd, een te lage first time fix rate (kwaliteit) en te hoge service kosten: klassieke frustraties onder managers. PIA Automation uit Tholen en Viu More uit Merelbeke werken daarom samen aan een oplossing middels de inzet van Augmented Support.

Augmented Support biedt extra virtuele handen

Met Augmented Support kunnen experts op afstand een meer efficiënte, meer directe en kwaliteitsvollere ondersteuning bieden tijdens het oplossen van complexe problemen. De toepassing brengt letterlijk een extra paar ogen en (virtuele) handen ter plaatse bij het probleem en maakt gebruik van de Augmented Reality technologie om dit te realiseren.

Samenwerking PIA Automation en Viu More

Viu More uit Merelbeke is volop bezig om de eerste commerciële versie van deze Augmented Support toepassing verder door te ontwikkelen tot een stabiel, innovatief en performant product. PIA Automation uit Tholen is een innovatief bedrijf dat steeds op zoek is naar het nuttig inzetten van innovatieve technologieën. Het management van dit bedrijf is er namelijk van overtuigd dat het inzetten van nieuwe technologieën als een zogenaamde ‘first mover’ een concurrentievoordeel oplevert. De samenwerking tussen PIA Automation en Viu More is dan ook een unieke opportuniteit om op korte termijn een enorme boost te geven aan de verdere ontwikkeling van de Augmented Support toepassing.

Field testen

De doelstelling van het project is om samen de nodige field testen uit te voeren met betrekking tot functionele eisen en gebruiksvriendelijkheid van de toepassing. Tegelijk worden nodige ontwikkelingsacties en field testen uitgevoerd om de toepassing zo onafhankelijk te maken van de kwaliteit van het mobiele datanetwerk. Zo zullen er field testen uitgevoerd worden door PIA bij hun klanten in de industrie, recreatiegebieden en off shore. Tegelijk zal het project ook gebruikt worden om sensordata van de door PIA ontwikkelde Streetplug te visualiseren in de Augmented Support toepassing zodat tijdens de support de status van de Streetplug continu kan gemonitord worden.

Meer informatie over PIA AUTOMATION B.V. :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!